Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Απανωτά «χτυπήματα» Μόσχας κατά Κυβέρνησης: «Γιατί δεν εκδίδετε βίζες στους Ελληνες της Κριμαίας;» – «Κινδυνεύουν να διαλυθούν σχέσεις αιώνων»

Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα από την Ρωσία κατά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το Κρεμλίνο δεν αφήνει να περάσει έτσι απλά η υπόθεση των διπλωματών και θα συνεχίζει να πιέζει την Κυβέρνηση, ούτως ώστε να την αποδομήσει.

Η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί αρνητική πολιτική έναντι της Ρωσίας, απελαύνοντας τους Ρώσους διπλωμάτες, δήλωσε στο RNS η επικεφαλής της ομάδας συνεργασίας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας -Άνω Βουλή- με το ελληνικό κοινοβούλιο, βουλευτής από την Κριμαία Όλγα Κοβιτίδη.

Η βουλευτής εξέφρασε τη λύπη της σε σχέση με το επεισόδιο, τονίζοντας ότι η Ρωσίας είναι αναγκασμένη να λάβει ανάλογα απαντητικά μέτρα. Η Κοβιτίδη πρόσθεσε ότι η αρνητική πολιτική της Αθήνας προς τη Μόσχα εκδηλώνεται επίσης στο γεγονός ότι η πρεσβεία της Ελλάδας δεν εκδίδει βίζες στους Έλληνες της Κριμαίας, οι οποίες θέλουν να επισκεφθούν τους συγγενείς στην Ελλάδα, όπως μεταφέρει το defencepoint.gr.
Σημείωσε επίσης ότι η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τις ελληνικές αρχές δεν συμβάλει στην ανάπτυξη των φιλικών διμερών σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδας, που δημιουργήθηκαν μέσα σε πολλούς αιώνες».
Xθες είχαμε δύο δηλώσεις που αποτύπωσαν αυτό που φώναζε από χθες το πρωί το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ότι δηλαδή πίσω από τις απελάσεις κρύβονται ΗΠΑ και ΕΕ, με το Μ. Μαξίμου να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες.
«Η απόφαση της Ελληνική Κυβέρνησης να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, έλαβε χώρα πιθανότατα υπό την πίεση της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ», δήλωσε η επικεφαλής του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Elena Sutormina.
Το μέλος του συμβουλίου για την εξωτερική και αμυντική πολιτική της FSB, υποστράτηγος ε.α. Αλεξάντρ Μιχαΐλοφ δήλωσε τα εξής σημαντικά:
Σε σχέση με τα σημερινά γεγονότα, ξέφρασε την άποψη ότι πίσω απ’ αυτό βρίσκονται οι ΗΠΑ, οι οποίες μεταφέρουν την αντιπαράθεση των υπηρεσιών τους με τις ρωσικές και στην Ελλάδα.
«Σήμερα δεν υπάρχει στην Ευρώπη ούτε μια υπηρεσία πληροφοριών, η οποία να μη δρα υπό τον έλεγχο των Αμερικανών συναδέλφων τους. Αναμφίβολα οι Έλληνες υπηρετούντες στην υπηρεσία πληροφοριών συντονίζονται σε αυτά τα ζητήματα με τους Αμερικανούς. Δεν θυμάμαι ποτέ κάτι ανάλογο στις σχέσεις μας.»
Τα φαιδρά παιχνίδια Κατασκόπων
Όπως ορθά επισημαίνουν σήμερα και τα «ΝΕΑ», την ίδια ημέρα που τα Σκόπια έπαιρναν το προσκλητήριο, σε μια κίνηση αιφνιδιασμού η κυβέρνηση επιβεβαίωσε δημοσίευμα για ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας και απελάσεις ρώσων διπλωματών.
Η Μόσχα απάντησε κι ένας ψυχρός πόλεμος είναι σε εξέλιξη.
Ανεξαρτήτως των περιστατικών που έχουν γίνει, η δημοσιοποίηση της ρήξης έγινε σε μια χρονική στιγμή που εμφάνιζε καθαρά τις προθέσεις του Μαξίμου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα όσα γίνονταν στις Βρυξέλλες.
Αλλωστε, η Αθήνα είχε ενημερώσει τη Μόσχα μέρες πριν, γνώριζε η κυβέρνηση και προφανώς οι μυστικές υπηρεσίες τι ακριβώς είχε συμβεί, ωστόσο, επιλέχθηκε η χθεσινή ημέρα για προφανείς λόγους.
Από την άλλη υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την καταγγελθείσα υπόθεση. Κανείς δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς σημαίνει προσπάθεια χρηματισμού κρατικών αξιωματούχων;
Επίσης πότε έλαβε χώρα αυτή η προσπάθεια και γιατί και η πλευρά των Σκοπίων δεν είχε ανάλογη αντίδραση; Δεν έγινε προσπάθεια επηρεασμού στη γειτονική χώρα αλλά μόνο στην Ελλάδα;
Είναι προφανής η προσπάθεια να «δεθούν» τα σενάρια συνωμοσίας που έχει καταγγείλει και ο Καμμένος και άλλα στελέχη της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι υπάρχει υπόγειος πόλεμος γύρω από το Σκοπιανό, στον οποίο εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες, ξένες δυνάμεις, ευαγή ιδρύματα, επιχειρηματίες κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου