Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Η Ελλάδα και επίσημα αποθήκη ψυχών με τη σφραγίδα όσων εξόρκιζαν…

Από τον περασμένο Δεκέμβριο εγκυρότατες πηγές από τις Βρυξέλλες μετέδιδαν αυτό που προ ημερών ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε πραγματικότητα αποδεχόμενος έναν εξαιρετικά μειωτικό ρόλο για την χώρα μας.
Δηλαδή να μεταβάλει την Ελλάδα σε «αποθήκη ψυχών» έναντι ανταλλαγμάτων, κυρίως από την Γερμανία, η Καγκελάριος της οποίας αντιμετώπισε εκλογικά προβλήματα αλλά και εν συνεχεία κυβερνητικά, εξ αιτίας της μεταναστευτικής της πολιτικής. Τα δε «ανταλλάγματα» που παίρνει ο κ. Τσίπρας όχι μόνο είναι αμελητέα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά αλλά έχουν και ένα παράδοξο.

Πέραν δηλαδή της μικρής χρονικής διάρκειας της «ρύθμισης», ο μειωμένος ΦΠΑ υποτίθεται ότι θα εξυπηρετήσει, από τουριστικής πλευράς νησιά στα οποία έχει μειωθεί ο τουρισμός λόγω των μεταναστών που στοιβάζονται σ’ αυτά ενώ θα σταλούν εκεί και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες!!
Η έκρηξη του μεταναστευτικού προβλήματος έχει τρομάξει τις ηγεσίες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες το αντιμετωπίζουν, ασφαλώς με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία. Θέλουν, ειδικότερα οι ευρωπαϊκές χώρες να απαλλαγούν, σταδιακώς, από πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες και λαθρομετανάστες.
Η χώρα μας δε, έχει αποδεχθεί να τους υποδέχεται ακόμη και κάτω από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής, καθώς στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν θα επιτρεπόταν να ζουν οι μετανάστες αυτοί κάτω από ανάλογες συνθήκες.
Έτσι, ουσιαστικώς στηρίζεται ένα σύστημα «αποθήκης ψυχών» στην χώρα μας το οποίο έχει η κυβέρνηση αποδεχθεί και αυτός είναι ένας λόγος που ο κ. Τσίπρας έχει ακόμη μία «έξωθεν συμπαράσταση». Στην στήριξη αυτή προς τον κ. Τσίπρα –έναντι της διευκόλυνσής του- ήταν φυσικό να πρωτοστατεί η Άνγκελα Μέρκελ για δύο λόγους:
Πρώτον, διότι ήταν και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά της. Η πολιτική της ευνόησε την αθρόα εισροή προσφύγων, μεταναστών και λαθρομεταναστών στη χώρα της, μέσω Ελλάδας, καθώς πέραν της ευκολότερης πρόσβασης αυτών από την χώρα μας, το Βερολίνο εντόπισε ότι παραλλήλως εισέρχονταν και τζιχαντιστές.
Αυτό διαπίστωσαν και οι πολιτικοί αντίπαλοι της κ. Μέρκελ, βεβαίως. Δεύτερον, διότι ο πλέον πρόθυμος εξ όλων των Ευρωπαίων του Νότου είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Σημειωτέον ότι η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει ως άμεσο κίνδυνο τις ροές μεταναστών προς την Ευρώπη, κυρίως από την Λιβύη αλλά και από άλλες χώρες της Αφρικής διότι μέσω Ελλάδος και Βαλκανικών χωρών είναι ευκολότερη η πρόσβαση μεταναστών προς αυτήν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου