Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Από την Ουκρανία με αγάπη...


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ιδιότυπος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας.
Μετά από τις απελάσεις των Ρώσων πρακτόρων, τις συστάσεις στον πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία, τις εκατέρωθεν κατηγορίες ΗΠΑ - Ρωσίας, είδαν το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για την δράση τους στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι οι δυο Ρώσοι αποπειράθηκαν να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους, μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ακροδεξιές οργανώσεις με στόχο την υποκίνηση αντιδράσεων και συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, επικαλούμενοι ελληνική διπλωματική πηγή αναφέρουν ότι λόγω της ενημέρωσης αξιωματικού του στρατού στον διοικητή του οι προσπάθειες των Ρώσων δεν ευοδώθηκαν.
Στόχος των Ρώσων, σύμφωνα πάντα με τον Έλληνα διπλωμάτη, ήταν να διαλύσουν τις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό αναβάθμισαν τη συνηθισμένη ανάμειξή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ τονίζει ότι οι Ρώσοι είχαν χρηματοδοτήσει ακροδεξιές οργανώσεις μέσω Έλληνα επιχειρηματία από την Αλεξανδρούπολη, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή ανεργία και την δυσαρέσκεια κυρίως των νέων για τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.
Όσον αφορά την αντίδραση της Ελλάδας, η διπλωματική πηγή επισήμανε ότι η ρωσική συμπεριφορά ήταν άνευ προηγουμένου, προσθέτοντας ότι «ακόμα και στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, όταν ήμασταν ένα κράτος πρώτης γραμμής κατά του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η Ελλάδα είχε αποφύγει να απελάσει ανατολικοευρωπαίους διπλωμάτες».
Κατ’ αρχήν να συγχαρούμε τους FT για την δημοσιογραφική τους επιτυχία. Όλως τυχαίως ο Έλληνας διπλωμάτης επέλεξε να πληροφορήσει την εν λόγω εφημερίδα για την δράση των Ρώσων πρακτόρων στην Ελλάδα.
Πέρα όμως από την περίεργη αποκλειστικότητα της εφημερίδας, η «αποκάλυψη» σηματοδοτεί και επισήμως αυτό που γράφαμε τις προάλλες στο Antinews.
Ότι η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την υπόθεση με τους Ρώσους για να επισκιάσει τον εθνομηδενισμό της.
Διότι όταν μέσω πληροφοριών Έλληνα διπλωμάτη επιχειρείται η σπίλωση των αυθόρμητων συλλαλητηρίων λόγω της οργής, απόρροια του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, μπορεί εύκολα κανείς να αντιληφθεί που το πάνε οι συριζαίοι.
Ήδη τα συριζοτρόλ έχουν κάνει σημαία τις θεωρίες συνωμοσίας, κραυγάζοντας... κάτω τα χέρια από την κυβέρνηση.
Φυσικά όλοι γελάνε, καθώς δεν γίνεται οι επιχειρηματίες που αλώνιζαν στο Μαξίμου, να είναι τώρα επικεφαλής της... ρωσικής αποσταθεροποίησης και της εν εξελίξει «αποστασίας».
Να είστε σίγουροι ότι θα αποκαλυφθούν κι άλλες πρακτόρικες συνωμοσιολογίες... βγαλμένες από ταινίες του Τζέιμς Μποντ.
Ωστόσο, όσο σανό κι αν μας μοιράσουν, η ρετσινιά του προδότη, αυτού που ξεπούλησε την Μακεδονία για την καρέκλα δεν σβήνει... ακόμα κι αν επιστρατεύσουν τον Τζον Λε Καρρέ.
Το αστείο είναι, ότι οι κουτοί πιστεύουν ότι η νέα τους παπάτζα, που βγάζει μάτι ότι είναι δοτή από την αμερικανική πρεσβεία, θα τους καταστήσει πανίσχυρους και όσον αφορά τη γεωπολιτική σκακιέρα.
Πάλι μπερδεύτηκαν τα συντρόφια. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οι Αμερικανοί τους χρησιμοποιούν... καίγοντάς τους.
Ποιος είναι ο βασικός στόχος τους; Να στριμώξουν τους Ρώσους ώστε να έχουν το πάνω χέρι τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Τί κάνουν λοιπόν για να το πετύχουν; Βρίσκουν έναν πρόθυμο ηλίθιο, τον παραμυθιάζουν ότι θα τον κάνουν μάγκα, εκτελεί πειθήνια τις εντολές τους, στριμώχνουν τους Ρώσους και μετά παζαρεύουν μαζί τους από θέση ισχύος.
Περί αυτού πρόκειται αν δεν το έχετε καταλάβει. Διότι δεν νομίζουμε να πιστεύετε ότι οι Αμερικανοί δεν θα τα βρουν κάποια στιγμή (ίσως και μεθαύριο στη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν) με τους Ρώσους.
Και κάπου εκεί θα καεί και ο Αλέξης. Γιατί μην μας πείτε ότι οι Ρώσοι, στα ανταλλάγματα που θα ζητήσουν από τους Αμερικανούς, δεν θα περιλαμβάνεται και η «καρατόμηση» του λαοπρόβλητου.
Άρε έρμε Τσίπρα που νόμιζες ότι η διπλωματική και πολιτική ευελιξία είναι σα να παίζεις τάβλι στα Εξάρχεια.
Πάντως, παρά την αφέλειά σου, ο Πάιατ σου στέλνει φιλιά από την Ουκρανία με αγάπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου