Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Α ΜΕΡΟΣ)



Η ιστορία της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης έχει τόσο παραχαραχτεί που σήμερα, παρ όλα τα χρόνια που έχουν περάσει, η ιστορική αλήθεια δεν έχει αποκατασταθεί. 
Επίσημη Ιστορία : Α΄ Βαλκανικός. Μετά τη μάχη των Γιαννιτσών όπου 35.000 Τούρκοι στρατιώτες διαλύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τα ασυγκράτητα Ελληνικά στρατεύματα, ο Ελληνικός στρατός περνώντας από τα (τότε) έλη της Δυτ. Μακεδονίας πλησιάζει στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρχιστράτηγος του Ελλ. Στρατού (τότε) διάδοχος Κωνσταντίνος θέλει να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να κατευθυνθεί προς Φλώρινα. Ο Βενιζέλος του στέλνει τηλεγράφημα απειλώντας τον ότι θα του αφαιρέσει την Αρχιστρατηγία αν δεν στραφεί προς την Θεσσαλονίκη. Κατόπιν αυτών των πιέσεων ο διάδοχος στρέφεται προς Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλονίκη ελευθερώνεται. 

Αληθινή Ιστορία. Α΄ Βαλκανικός. Μετά τη μάχη των Γιαννιτσών όπου 35.000 Τούρκοι στρατιώτες διαλύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τα ασυγκράτητα Ελληνικά στρατεύματα, ο Ελληνικός στρατός περνώντας από τα (τότε) έλη της Δυτ. Μακεδονίας πλησιάζει στη Θεσσαλονίκη χωρίς ο Βενιζέλος να δώσει καμιά διαταγή . Η απόφαση είναι κατά 100% του αρχιστρατήγου διαδόχου Κωνσταντίνου. 


Κατά την πολιορκία της Θεσσαλονίκης ο Βενιζέλος δίνει διαταγή στον διάδοχο, να στείλει μια μεραρχία προς την κατεύθυνση των Σερβίων. Ο διάδοχος την αγνοεί. Οι Βούλγαροι πλησιάζουν ολοταχώς την Θεσσαλονίκη, δεν είναι ώρα οι Ελληνικές δυνάμεις να εξασθενήσουν.

Η Θεσσαλονίκη ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, χωρίς ο Βενιζέλος να κάνει μέχρι τότε τίποτα . Αντίθετα στέλνει τηλεγράφημαμετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης διατάσσοντας τον Κωνσταντίνο να την ... καταλάβει. 

ΓΙΑΤΙ το έκανε αυτό; 
Για να δείξει ότι βοήθησε στην απελευθέρωση της; Για να πάρει μερίδιο από την δόξα του Διαδόχου, έχοντας υπ όψιν του τον επερχόμενο διχασμό; Άγνωστο. Πάντως προσπαθεί εκ των υστέρων το τηλεγράφημα που έστειλε να μην δοθεί στον διάδοχο.
Οι Βούλγαροι φτάνουν δεύτεροι και καταϊδρωμένοι στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα δεν θα θέλουνε να φύγουν και θα ζητάνε κυριαρχικά δικαιώματα. 

Όσο και αν φαίνονται απίθανα είναι πραγματικά. 

Πριν προχωρήσω απαντάω σε μια πιθανή ερώτηση που θα σκεφτεί ο αναγνώστης.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Που τα βρήκες αυτά και σε ποιο βιβλίο; Και πως ξέρουμε εμείς ότι το βιβλίο αυτό δεν λέει ψέματα;
Η απάντηση στην επόμενη σελίδα.

ΥΓ1. Περιμένετε και θα διαβάσετε εδώ πράγματα και θαύματα. 

ΥΓ2. Σας έχω και μια έκπληξη! (Αργότερα, όχι όλα μαζί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου