Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Από ποιον κινδυνεύει η Ελλάδα; Από την ακροδεξιά ή από τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

Του Σάκη Μουμτζή
Αίφνης, οι γνωστοί «πρόθυμοι» ανακάλυψαν τον κίνδυνο της ακροδεξιάς. Και ποια είναι η ακροδεξιά από την οποία κινδυνεύει η πατρίδα μας; Εδώ οι «πρόθυμοι» βρίσκονται σε σύγχυση. Είναι οι διακόσιοι ακραίοι των διαδηλώσεων των εκατοντάδων χιλιάδων. Αυτοί θα ανατρέψουν το πολίτευμα! Από αυτούς κινδυνεύουμε!
Αλλά πώς γίνεται αυτοί οι ελάχιστοι να δίνουν τον ακροδεξιό τόνο σε αυτές τις παλλαϊκές συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη την χώρα; Μα εδώ ακριβώς βρίσκεται η πονηρία των «προθύμων». Δεν τους ενοχλούν οι διακόσιοι, αλλά το πλήθος των συλλαλητηρίων. Απλώς δεν τολμούν να το πούν. Πώς να χαρακτηρίσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ως ακροδεξιούς;

Αλλά η ανάδειξη δήθεν της ακροδεξιάς ως του υπ΄αριθμόν 1 κινδύνου της δημοκρατίας μας, κρύβει ακόμα μια πονηρία. Την μετατόπιση της υπαρκτής απειλής για το πολίτευμα μας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε κάποιους γραφικούς και περιθωριακούς της άκρας δεξιάς.
Τους θεσμούς καθημερινά δεν τους ευτελίζουν οι ακροδεξιοί. Δεν μπορούν. Τους θεσμούς τους ευτελίζει η κυβέρνηση. Τις σκευωρίες κατά των πολιτικών τους αντιπάλων δεν τις μηχανεύονται οι ακροδεξιοί, αλλά η κυβέρνηση μαζί με την αφανή συνιστώσα της.
Το κλίμα διχασμού δεν το καλλιεργούν οι ακροδεξιοί. Είναι αμελητέα ποσότητα. Το κλίμα διχασμού το καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ εδώ και εφτά χρόνια. Σημερινός πρωθυπουργικός σύμβουλος, χέρι-χέρι με τους Χρυσαυγίτες, προπηλάκιζε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη. Ενοχλητικές μνήμες.
Αλλά οι «πρόθυμοι» θεωρούν ως διχασμό, την διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να μην δεχθούν την συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό τους ενοχλεί. Η  ακροδεξιά είναι το πρόσχημα.
Ενοχλήθηκαν όλοι αυτοί οι αριστερούληδες γιατί αυτήν την φορά οι δρόμοι και οι πλατείες δεν γέμισαν, όπως στο παρελθόν, από τους αριστερούς, αλλά από απλούς πολίτες της καθημερινής ζωής. Ολοι αυτοί που συγκεντρώνονται σε όλην την Ελλάδα δεν είναι βαμπίρ των κομματικών γραφείων. Είναι κανονικοί άνθρωποι. Απλώς έχουν διαπράξει το «λάθος» να έχουν εθνικές ευαισθησίες. Και οι αριστερούληδες δεν μπορούν  να το χωνέψουν.
Ας το ξεκαθαρίασουμε άπαξ δια παντός. Ο ακροδεξιός κίνδυνος με την απεχθή μορφή του νεοναζισμού, εξέλιπε όταν εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής». Και να υπενθυμίσω στους αριστερούληδες πως αυτό έγινε όταν η κυβέρνηση Σαμαρά άφησε απερίσπαστους τους Ελληνες δικαστές να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Από τότε δεν υπάρχει ακροδεξιός κίνδυνος, υπό την μορφή της συγκροτημένης και στοχευμένης άσκησης βίας και τρομοκρατίας.
Να υπενθυμίσω ακόμα στους αριστερούληδες πως αυτοί με τους οποίους επιδιώκουν να συνεργαστούν, οι Συριζαίοι, έχουν αφήσει ελεύθερους όλους τους Χρυσαυγίτες που επί Σαμαρά μπήκαν στην φυλακή, η δε περίφημη δίκη τους, δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Φαίνεται πως έχει γίνει ένα υπόγειο deal. Αλλωστε, όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος της Βουλής, οι ψήφοι δεν έχουν χρώμα.
Ας σταματήσουν λοιπόν να αναμασούν το παραμύθι για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς. Ο μόνος υπαρκτός κίνδυνος για το δημοκρατικό μας πολίτευμα προέρχεται από την ριζοσπαστική Αριστερά, τις εξωθεσμικές πρακτικές της και τον διχαστικό της λόγο.
Οι αριστερούληδες ας πάψουν να αποπροσανατολίζουν, συνειδητά, τους πολίτες -- όσους τους ακούνε ακόμα—και ας συμπλεύσουν μαζί με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου για την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου