Τον ισοπέδωσε πραγματικά τον Π. Καμμένο, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δ. Καμμένος. «Πολιτικά τσαλιμάκια εκ τους ασφαλούς» χαρακτήρισε την «καθυστερημένη» όπως είπε αντίδραση του Πάνου Καμμένου να ζητήσει εκλογές ή δημοψήφισμα για την κύρωση της συμφωνίας, ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από όλα αυτά που λέει, αφού ο Τζανακόπουλος είπε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης».
Ο ίδιος κάλεσε το Μαξίμου «να απαντήσει» ως «οφείλει» στο ερώτημα αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ρίξουν την κυβέρνηση». «Υπογράψαμε με πολιτικό δόλο», είπε αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι «δεν τίθεται θέμα των 180 ψήφων».
Σχετικά με την παράδοση της αντιπροεδρίας της Βουλής, μετά τη διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για την οποία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης του έχει απευθύνει δημόσια έκκληση, απάντησε ότι, «δεν είπα ότι δεν παραιτούμαι, αλλά ότι πρέπει να συζητήσουμε τα διαδικαστικά».
Επικαλέστηκε και πάλι το σχετικό κανονισμό της Βουλής και είπε ότι «οι 182 ψήφοι που πήρα από όλους τους συναδέλφους είναι προσωπικές» και συμπλήρωσε ότι, δεν ανησυχεί για την πρόταση μομφής που ετοιμάζεται για την παράδοση της αντιπροεδρίας. Εκτίμησε ωστόσο, ότι, «το ζήτημα θα επιλυθεί προς το συμφέρον του ελληνικού λαού».
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα όσα του καταλογίζει ο Υπουργός Άμυνας, για χρηματισμό με σκοπό την παραίτησή του, είπε ότι δεν ασχολείται «με κουταμάρες» και χαρακτήρισε «πολιτικό ολίσθημα» στο οποίο έχουν πέσει βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Η απάντηση του Μαξίμου στο Καμμένο
«Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των δηλώσεων του ΥΠΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει θέμα 180 ψήφων στη Βουλή για την κύρωσή της.
Αναφορικά με τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, πριν η συμφωνία έρθει στο κοινοβούλιο, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ΠΓΔΜ, «η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ».
Εξάλλου, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:
«Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.
Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.
Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.
Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.
Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.
Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…».
Τι είπε ο Καμμένος για τις FREMM
Το θέμα των γαλλικών φρεγατών FREMM άνοιξε και πάλι μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου. Ο υπουργός μίλησε για ανοιχτή διαπραγμάτευση με το Παρίσι, ώστε τελικά το Πολεμικό Ναυτικό να εφοδιαστεί με τις συγκεκριμένες φρεγάτες.
Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης είχε πει ότι το Πολεμικό Ναυτικό επρόκειτο να αποκτήσει δύο φρεγάτες FREMM μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο στη συνέχεια διαψεύστηκαν όσα είχε πει ο κ. Κουβέλης. Τώρα το θέμα το επανέφερε στο τραπέζι ο Πάνος Καμμένος. 
Καμμένος διαψεύδει Καμμένο εν ολίγοις – Δείτε βίντεο και θα καταλάβετε