Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Οι αριστεροί εύκολα κατηγορούν Salvini και Orban αλλά ξεχνάνε τον Maduro και τον πληθωρισμό στην Βενεζουέλα 46.305%


Τον Ιούνιο 2018, ο ετήσιος πληθωρισμός της Βενεζουέλας έφθασε το 46.305%, ενώ ο Maduro δεν κάνει κάτι για να επαναφέρει τις τιμές σε λογικά επίπεδα.
Η αριστερά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη μπορεί με ευκολία να κατηγορεί τον Salvini στην Ιταλία ή τον Orban στην Ουγγαρία για την αντιμεταναστευτική τους πολιτική, να τους χαρακτηρίζει ακροδεξιούς και λαϊκιστές αλλά με επίσης μεγάλη ευκολία ξεχνάει τον Maduro της Βενεζουέλας που αποτελεί την ντροπή της Λατινικής Αμερικής. 
Η αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που επιδοκίμαζε το οικονομικό μοντέλο της Βενεζουέλας λησμονεί τις οικονομικές επιδόσεις Maduro. 
Τον Ιούνιο 2018, ο ετήσιος πληθωρισμός της Βενεζουέλας έφθασε το 46.305%, ενώ ο Maduro δεν κάνει κάτι για να επαναφέρει τις τιμές σε λογικά επίπεδα. 

Επισήμως τα στοιχεία αυτά η Βενεζουέλα δεν τα αποδέχεται αλλά η κυβέρνηση Maduro έπαψε να δημοσιεύει οικονομικούς δείκτες σχεδόν πριν από τρία χρόνια.
Ωστόσο με βάση τον δείκτη Cafe Con Leche του Bloomberg προκύπτει το εξωφρενικό 43.478%. 
Με βάση άλλες πηγές των τελευταίων τριών μηνών ο πληθωρισμός ανέρχεται σε 482,153%.
Τι σημαίνει αυτό για το Bolivar το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας; 
Ένα εκατομμύριο bolivars ισοδυναμούν με μόλις 29 σεντς του δολαρίου. 
Ο Maduro, μετά τις εκλογές φιάσκο, υποσχέθηκε να λάβει μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης. 
Μέχρι στιγμής δεν το έχει πράξει, και επιμένει ότι τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα ενός «οικονομικού πολέμου» από επιχειρηματίες και ηγέτες της αντιπολίτευσης που αυξάνουν αυθαίρετα τις τιμές. Αυτά αποτελούν προπαγάνδα μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης που ελέγχει όλα τα μέσα παραγωγής στην Βενεζουέλα. 
Το κράτος δηλαδή ο Maduro ελέγχει όλο τον μηχανισμό εθνικής παραγωγής και κατηγορεί όλους τους άλλους ότι ευθύνονται για πληθωρισμό 46.305%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου