Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πούτιν Δεν Αστειεύεται: Η Ρωσία Κέρδισε 120 Δισ. Δολ. Στα Δύο Χρόνια Εφαρμογής Της Συμφωνίας Με Τα Κράτη Του ΟΠΕΚ



Επικερδής αποδείχτηκε για τη Ρωσία η εφαρμογή της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, με το Κρεμλίνο να βλέπει τα επιπλέον έσοδα του προϋπολογισμού να βρίσκονται στα 120 δισ. δολάρια για τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα δύο χρόνια εφαρμογής της συμφωνίας των κρατών εντός του ΟΠΕΚ με τα κράτη εκτός του οργανισμού για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, η Ρωσία έβαλε στα ταμεία της άλλα 120 δισ. δολάρια, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλέξανδρος Νόβακ.

«Κατά τη διάρκεια των δύο ετών εφαρμογής της συμφωνίας των κρατών εντός του ΟΠΕΚ με τα κράτη εκτός του οργανισμού, η Ρωσία κέρδισε επιπλέον 120 δισ. δολάρια», δήλωσε ο Νόβακ σε συνέντευξή του στην ρωσική εφημερίδα Kommersant.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι ήταν δύσκολο να προβλεφθεί για πόσο καιρό θα παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία.
«Δεν μπορώ να προβλέψω την περίοδο ισχύος της συμφωνίας, θα πρέπει να δούμε πώς θα αναπτυχθεί η κατάσταση στην [πετρελαϊκή] αγορά, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί με τη μία ή την άλλη μορφή. Η συμφωνία έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της», ανέφερε ο κ. Νόβακ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, για την μείωση των τιμών του πετρελαίου, θα πρέπει η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου να μην υπόκειται σε περιορισμούς, με τις χώρες να χρησιμοποιούν πλήρως τις παραγωγικές τους δυνατότητές.
(Sputniknews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου