Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Η Τουρκία εξετάζει μια επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη το συντομότερο δυνατό



Εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι αμερικανοί αξιωματούχοι του στρατού θα συναντούσαν τους Τούρκους ομολόγους τους για να συζητήσουν για το συντονισμό στη Συρία ενόψει της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων.
Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας είναι αποφασισμένος να εισέλθει στη βόρεια Συρία ανατολικά του ποταμού Ευφράτη το συντομότερο δυνατό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε καλέσει τον αμερικανικό ομόλογό του να επισκεφθεί την Άγκυρα, καθώς και δημοσιεύματα που κάνουν γνωστό ότι οι αξιωματούχοι και των δύο κρατών θα διοργανώσουν συνάντηση για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών στη Συρία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τους περίπου 2.000 στρατιώτες του από τη Συρία, επειδή η τρομοκρατική ομάδα της ISIS έχει εξολοθρευθεί. Οι εικασίες των μέσων ενημέρωσης θέλουν τον Τραμπ να είχε κάνει την κίνηση μόνο μετά από διαβεβαίωση από τον Ερντογάν ότι η Τουρκία θα εξαλείψει τους τελευταίους θύλακες τρομοκρατών στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου