Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

«Ουρές» χιλιομέτρων από Έλληνες στα τελωνεία του Έβρου για να ψωνίσουν στην Τουρκία !




Θ. Μαλκίδης 

«Ουρές» χιλιομέτρων  από Έλληνες  στα τελωνεία του Έβρου για να ψωνίσουν στην Τουρκία !

Την περίοδο που ο Έβρος έχει χάσει το 50% του πληθυσμού του, οι νέοι και μεγαλύτεροι μεταναστεύουν ξανά στη Γερμανία για να βρουν εργασία και όσοι μένουν στον Έβρο αμείβονται με μισθούς πείνας, καθώς η Τουρκία απειλεί την εθνική μας ακεραιότητα, υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες του νομού Έβρου που στήνονται στις «Ουρές»   στα τελωνεία του Έβρου για να ψωνίσουν στην Τουρκία ! Αφαιρώντας κάθε πιθανότητα ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων και χρηματοδοτώντας το πιο φασιστικό -στρατοκρατούμενο κράτος στον κόσμο ! 


Πανικός στα Τελωνεία του Έβρου – οι Έλληνες προτιμούν την Τουρκία και τις γιορτές!


Σε εορταστική διάθεση έχουν μπει για τα καλά μικροί και μεγάλοι, ενώ οι προετοιμασίες αλλά και οι άδειες έχουν ήδη ξεκινήσει!

Στα Τελωνεία του Έβρου η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες, κυρίως από Έλληνες που επιλέγουν να επισκεφθούν την γειτονική Τουρκία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους αγορές.

Στο Τελωνείο Καστανεών τα αυτοκίνητα τις τελευταίες ημέρες σχηματίζουν ουρές, με μεγάλη αναμονή για τους οδηγούς που μαζικά συρρέουν στην Τουρκία.

Οι Έλληνες οδηγοί μάλιστα δεν προέρχονται μόνο από τον Έβρο, αλλά και από όλη τη Θράκη.

Η κατάσταση δεν διαφοροποιείται σημαντικά στο Τελωνείο Κήπων, όπου την 1η και 2η μέρα των μετά τα Χριστούγεννα επικρατούσε το αδιαχώρητο, με πάνω από 1.000 την ημέρα αυτοκίνητα να πραγματοποιούν έξοδο προς την Τουρκία.

Η πλειοψηφία των εκδρομέων επιστρέφουν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των οδηγών αλλά και των αστυνομικών και τελωνειακών από το πλήθος των αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά τους Τούρκους και ενώ τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης παραμένουν γεμάτα, το μεγάλο «κύμα» αναμένεται να εισέλθει τις επόμενες 3 ημέρες, για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Μαρίνα Κριτού
e-evros.gr



Η κατάσταση στο τελωνείο των Καστανέων, εκεί όπου συνελήφθησαν πριν λίγο καιρό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου