Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Πρόγνωση καιρού: «Πολικό ψύχος» την Τετάρτη – Ποιες περιοχές θα μπουν στην «κατάψυξη»

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά και στα βόρεια τμήματα του νομού σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.
Σχεδόν σε όλη την χώρα τις πρωινές ώρες το κοντέρ θα δείξει μείον, ενώ την κατάσταση θα επιδεινώσουν και οι δυνατοί άνεμοι που θα πνέουν και έτσι πρέπει να επιστρατεύσουμε μπουφάν, γάντια, σκούφους, ή ότι έχει ο καθένας. 

Ο καιρός θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοιας στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, περιμένουμε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο και ενδεχομένως νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός και χαμηλές θερμοκρασίες.
Τις βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί τοπικά ισχυρός παγετός.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά και στα βόρεια τμήματα του νομού. Πρόσκαιρη χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλωθεί και σε βόρεια και δυτικά προάστια με χαμηλό υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα προοδευτικά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη Χαλκιδική τις πρωινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότεροι.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους ισχυρές αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ, χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. .
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Με τοπικές βροχές και στα ορεινά των νησιών του Βορείου Αιγαίου πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 5 με 7, στα νότια 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Ζάκυνθος
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου