Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ =ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΛΑΝΗΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑΣ;




ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ
Μια νέα θρησκεία πρόσφατα (2018) εμφανίστηκε στην Ελλάδα στο facebook και στο διαδίκτυο με το όνομα Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ / CHURCH OF ALMIGHTY GOD. Επίσης είναι γνωστή με το όνομα ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΦΩΣ / THE EASTERN LIGHTING. 
Προφανώς ήρθε στην Ελλάδα από Κινέζους όπως φαίνεται από τα ονόματα των ακολούθων της στο facebook και τα κακά ελληνικά που χρησιμοποιούν μέχρι στιγμής στις σελίδες τους. 
Η θρησκεία αυτή ιδρύθηκε στη Κίνα το 1993 και έχει 300 χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Ιδρύτρια της κίνησης αυτής και για την οποία υπάρχει η πεποίθηση πως είναι η εμφάνιση του Ιησού Χριστού στη Δευτέρα Παρουσία και η ενσάρκωση του Παντοδύναμου Θεού είναι η Κινέζα Yang Xiangbin η οποία γεννήθηκε το 1973 και από το 2000 μετανάστευσε στις ΗΠΑ με τον σύζυγό της.
 Η γυναίκα αυτή αρχικά ήταν μέλος του κατ οίκον δικτύου Εκκλησιών που ιδρύθηκε στη Κίνα από τους χριστιανούς ηγέτες WATCHMAN NEE και WITNESS LEE και αργότερα άρχισε να δίνει "αποκαλύψεις" που κάποιοι χριστιανοί άρχισαν να δέχονται και μελετάνε πιστεύοντας ότι είναι από το Άγιο Πνεύμα κι έτσι έφυγαν από τις εκκλησίες που ανήκαν. Το 1993 αναγνωρίστηκε από τους οπαδούς της η γυναίκα αυτή ως ο Χριστός, ο ενσαρκωμένος Θεός και ο μόνος αληθινός Θεός και αυτό το έτος θεωρείται ως έτος ίδρυσης της Εκκλησίας του Παντοδύναμου Θεού.
 

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ 
Η κίνηση αυτή πιστεύει ότι υπάρχουν τρεις οικονομίες στο σχέδιο του Θεού:
α) Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ). Ο Ιεχωβά εκδίδει νόμους για την καθοδήγηση της ζωής του ανθρώπου.
β) Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ). Ο Ιησούς λυτρώνει τον άνθρωπο μέσω της σταύρωσης. 
γ) Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ. Ο Παντοδύναμος Θεός εκφράζει την αλήθεια για να κρίνει και να εξαγνίσει τον άνθρωπο. 
Τώρα διδάσκει ότι τελείωσε η Καινή Διαθήκη και η εποχή της χάρης και μπήκαμε στην Τρίτη Οικονομία, την Εποχή της Βασιλείας όπου πρέπει να ακούμε την σύγχρονη ενσάρκωση του Θεού στο πρόσωπο της Κινέζας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είναι ο Χριστός και γράφει Νέες Αποκαλύψεις που αντικαθιστούν την Αγία Γραφή. 
Επειδή καταργήθηκε η Καινή Διαθήκη και τώρα ζούμε στη περίοδο της Βασιλείας του Χριστού γι αυτό δεν χρειάζονται το Κυριακό Δείπνο (Θεία Ευχαριστία) και το Βάπτισμα στο νερό- αυτά ήταν της ...παλαιάς οικονομίας! 


Η ΒΙΒΛΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Ο νέος θηλυκός Χριστός γράφει νέες αποκαλύψεις που αποτελούν την ΝΕΑ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ που αντιστοιχεί στη νέα οικονομία της Βασιλείας. Τίτλοι των βιβλίων με τις "αποκαλύψεις" που αποτελούν τη ΝΕΑ ΒΙΒΛΟ είναι:
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ, ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΚΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ κλπ.
Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού ισχυρίζεται: "Η Παλαιά Διαθήκη καταγράφει το έργο του Θεού στην εποχή του Νόμου και έτσι η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα ιστορικό βιβλίο, ενώ η Καινή Διαθήκη είναι το προϊόν του έργου της Εποχής της Χάρης.  Όταν το νέο έργο άρχισε, αυτά τα βιβλία έγιναν παρωχημένα - και έτσι η Καινή Διαθήκη είναι επίσης ένα ιστορικό βιβλίο" (πηγή) .

 Όμως προσωπικές "αποκαλύψεις" που αντιτίθενται στη διδασκαλία της Βίβλου και την ακυρώνουν ουσιαστικά, δεν μπορεί πραγματικά να είναι από τον Θεό. Ο Θεός μιλάει στα παιδιά Του σήμερα και με προσωπικές αποκαλύψεις δια του Πνεύματός Του, όμως αν αντιφάσκουν με την Αγία Γραφή είναι διδασκαλίες πλάνης κι όχι αλήθειας.
Γιατί; Ο ίδιος ο αληθινός ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ είπε: "Ο σημερινός κόσμος θα πάψει να υπάρχει, τα λόγια μου όμως ποτέ" (ΜΑΤΘΑΙΟΣ 24: 35). Άρα ισχύουν τα λόγια Του και η Καινή Διαθήκη που τα περιέχει μέχρι το τέλος του κόσμου τουλάχιστον!
Επίσης ο απόστολος Πέτρος δήλωσε: "
'Αιώνιος είναι μόνο ο λόγος του Κυρίου. Αυτός ο λόγος είναι το χαρμόσυνο μήνυμα που κηρύχθηκε σ’ εσάς" (Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 1:25). Συνεπώς αιώνιος είναι ο Λόγος του Κυρίου που κήρυξαν και έγραψαν οι απόστολοι, συνεπώς δεν καταργείται ποτέ! 


Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ
Πιστεύουν ότι η Β΄Παρουσία του Χριστού δεν θα είναι ένα συγκλονιστικό φανερό γεγονός στην ανθρωπότητα, αλλά κρυφή και μυστική στο πρόσωπο μιας Κινέζας γυναίκας που δεν δημοσιοποιούν, και που την έχουν ανακηρύξει σε ενσαρκωμένο Θεό, Ιησού Χριστό και τον μόνο αληθινό Θεό! 
Αυτό το αναιρεί ξεκάθαρα ο ίδιος ο αληθινός Ιησούς Χριστός: 
Αν κάποιος τότε σας πει, “να, εδώ είναι ο Μεσσίας” ή “να, εκεί είναι”, μην τον πιστέψετε. Γιατί θα εμφανιστούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν μεγάλα και φοβερά θαύματα, για να παραπλανήσουν, αν είναι δυνατόν, ακόμα κι αυτούς που διάλεξε ο Θεός. Εγώ σας τα είπα πριν γίνουν. Αν, λοιπόν, σας πουν, “να τος, είναι στην έρημο”, μην πάτε· κι αν σας πουν, “να τος, εκεί είναι κρυμμένος”, μην τους πιστέψετε. Γιατί ο Υιός του Ανθρώπου θα έρθει τόσο φανερά, όπως η αστραπή που βγαίνει στην ανατολή και φαίνεται ως τη δύση” (ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟ 24:23-27).
Ο Κύριος Ιησούς το επαναλαμβάνει τουλάχιστον ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ όσους μιλήσουν για μυστική κρυφή Β΄Παρουσία!!! Αντιθέτως η Δευτέρα Παρουσία θα είναι τόσο φανερή σε όλο τον κόσμο όσο η ΑΣΤΡΑΠΗ φαίνεται από την Ανατολή μέχρι την Δύση!

Και ο απόστολος Παύλος λέει: 
"Αυτό θα γίνει όταν ο Κύριος Ιησούς φανερωθεί από τον ουρανό με τη συνοδεία των ισχυρών αγγέλων του με πύρινη φλόγα, για να τιμωρήσει όσους δε σέβονται το Θεό και δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτοί θα τιμωρηθούν μ’ αιώνιο όλεθρο, μακριά από το πρόσωπο του Κυρίου κι από την ένδοξη μεγαλοπρέπειά του, όταν την ημέρα εκείνη θα έρθει για να δοξαστεί μαζί μ’ αυτούς που του ανήκουν και να τιμηθεί μαζί με όλους εκείνους που τον πίστεψαν, αλλά και μαζί μ’ εσάς, γιατί το κήρυγμά μας έγινε πιστευτό και από σας" (Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ 1:7-10). Όχι η Δευτέρα Παρουσία δεν θα είναι ένα αθόρυβο κρυφό γεγονός που θα περάσει απαρατήρητο!! Ο Ένδοξος Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ θα κατέβει από τον Ουρανό μαζί με τις αγγελικές στρατιές για να φέρει κρίση στους απίστους και να πάρει μαζί Του τους πιστούς Του. 


ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΙΗΣΟΥΣ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού πιστεύει σε έναν άλλο ΧΡΙΣΤΟ, όχι τον αληθινό βιβλικό Ιησού. Ο Ιησούς της κίνησης είναι μια απλή γυναίκα που θεωρούν ότι εκπληρώνει τη κρυφή Β΄Παρουσία και δίνει νέες αποκαλύψεις που αντιτίθενται στην Βίβλο.
Ο αληθινός Ιησούς είναι στον ουρανό στα δεξιά του Πατέρα και μεσιτεύει συνεχώς για μας και αυτό το ιερατικό έργο θα συνεχίσει έως ότου επιστρέψει ένδοξα και θριαμβευτικά στην Δευτέρα Παρουσία Του.
Ας δούμε μερικά εδάφια:
"'Ορκίστηκε ο Κύριος και δε θα αθετήσει τον όρκο του:
«εσύ είσαι ιερέας για πάντα όπως ο Μελχισεδέκ».
Κι ενώ οι άλλοι ιερείς ήταν πολλοί, γιατί ο θάνατος τους εμπόδιζε να παραμένουν αιώνια, ο Ιησούς, επειδή παραμένει αιώνιος, έχει ιεροσύνη που δε μεταβιβάζεται. Γι’ αυτό μπορεί να σώζει για πάντα όσους μέσω αυτού πλησιάζουν το Θεό. Ζει αιώνια, για να μεσιτεύει γι’ αυτούς."
ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 7:22-25. Ο Ιησούς παραμένει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ιερέας και αρχιερέας κατά τη τάξη Μελχισεδέκ. Ως ιερέας και αρχιερέας πρέπει να είναι άνδρας για πάντα! Γι αυτό είναι αδύνατον ο αρχιερέας κατά τη τάξη Μελχισεδέκ να γίνει γυναίκα. Συνεχίζει να μεσιτεύει από τον ουρανό, για όλους όσους θέλουν να βρουν την σωτηρία και έρχονται σε Εκείνον. 

 Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού πιστεύει σε ένα άλλο Πνεύμα, όχι το αληθινό Άγιο Πνεύμα που στέλνει ο Ιησούς. Γιατί; Το δικό τους "Πνεύμα" δίνει "αποκαλύψεις" αντίθετες με την Βίβλο και την διδασκαλία του Χριστού. Ενώ τι λέει η Βίβλος: "
'Αλλά το Πνεύμα το Άγιο, ο Παράκλητος, που θα στείλει ο Πατέρας στο όνομά μου, εκείνος θα σας διδάξει τα πάντα και θα φέρει στη μνήμη σας όλα όσα σας έχω πει εγώ». ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 14:26. Ρόλος του Αγίου Πνεύματος είναι να διδάξει και υπενθυμίσει όλα όσα έχει πει ο Ιησούς, κι όχι να τα ακυρώσει με δήθεν νέες αποκαλύψεις που αντιφάσκουν με ότι έχει πει! 

 Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού πιστεύει σε ένα άλλο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και μια ΑΛΛΗ ΒΙΒΛΟ, όχι την αυθεντική Βίβλο και όχι στο αυθεντικό Ευαγγέλιο.
Τι λέει ο Παύλος; "
Αλλά κι αν εμείς ή ακόμη κι ένας άγγελος από τον ουρανό σάς κηρύξει ένα ευαγγέλιο διαφορετικό από το ευαγγέλιο που σας κηρύξαμε, να είναι ανάθεμα! Σας το είπα κιόλας και το ξαναλέω· όποιος σας κηρύττει ως ευαγγέλιο άλλη διδασκαλία, διαφορετική απ’ αυτήν που παραλάβατε, να είναι ανάθεμα!" (ΓΑΛΑΤΕΣ 1:8-9). Συνεπώς κάθε υποτιθέμενη "αποκάλυψη" που ακυρώνει το Ευαγγέλιο και την Αγία Γραφή είναι ψεύτικο Ευαγγέλιο, ψευδής αποκάλυψη!!
Και αλλού προειδοποιεί ο απόστολος Παύλος: "Φοβάμαι όμως μήπως κάποιοι διαφθείρουν τις σκέψεις σας κατά τον ίδιο τρόπο που το φίδι εξαπάτησε με την πανουργία του την Εύα, και χάσετε τη χριστιανική σας απλότητα. Γιατί, αν κάποιος έρθει και σας κηρύξει έναν άλλο Ιησού, τον οποίο εμείς δεν κηρύξαμε, ή αν σας δώσει κάποιο άλλο πνεύμα, διαφορετικό απ’ αυτό που λάβατε ή αν σας μιλήσει για ένα άλλο ευαγγέλιο, διαφορετικό απ’ αυτό που δεχτήκατε, αυτόν τον δέχεστε ευχαρίστως" (Β ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 11:3-4). 
Και τι είναι αυτοί που κηρύττουν έναν άλλο Ιησού, ένα άλλο Πνεύμα και ένα άλλο Ευαγγέλιο; "Αυτοί στην πραγματικότητα είναι ψευτοαπόστολοι, απατεώνες, άνθρωποι που μεταμφιέζονται σε αποστόλους του Χριστού. Και μη σας φαίνεται παράξενο, γιατί κι ο ίδιος ο σατανάς μεταμφιέζεται σε άγγελο φωτός. 
Δεν είναι, λοιπόν, μεγάλο πράγμα όταν και οι υπηρέτες του σατανά μεταμφιέζονται σε υπηρέτες της δικαιοσύνης. Το τέλος τους θα είναι ανάλογο με τα έργα τους" (Β ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 11: 13-15). 

Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού διακηρύττει ότι οι άνθρωποι για να σωθούν πρέπει να πιστέψουν τον ισχυρισμό της ότι εμφανίστηκε ο Χριστός στη Β Παρουσία ως γυναίκα και ότι αυτή η γυναίκα είναι ο Παντοδύναμος Θεός. Όσοι δεν το πιστέψουν δεν θα σωθούν κατά την τελική κρίση. Τι υποστηρίζουν; "Αγαπητοί αδελφοί κι αδελφές, ελπίζω να καταφέρετε να ανακαλύψετε την εικόνα του Θεού σε αυτά τα λόγια και να ξεκινήσετε να ακολουθείτε τα χνάρια Του προς μια νέα εποχή και προς έναν ωραίο νέο ουρανό και μια νέα γη που έχουν ετοιμασθεί γι’ αυτούς που περιμένουν την εμφάνιση του Θεού" (Από την Βίβλο τους Ο ΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ).  Υποστηρίζουν ότι θα σωθούν μόνο όσοι αναγνωρίσουν την εμφάνιση του Θεού στην γυναίκα που θεωρούν Μεσσία. Όσοι δεν αναγνωρίσουν τον θηλυκό Χριστό θα απωλεστούν κατά την κρίση.
Αυτό αποτελεί ένα άλλο Ευαγγέλιο! Το αληθινό Ευαγγέλιο που ο αληθινός Ιησούς είπε στον Παύλο να κηρύττει είναι αυτό:
"
'Θα σε προστατεύω από το λαό σου και από τους εθνικούς, στους οποίους εγώ σε στέλνω, για ν’ ανοίξεις τα μάτια τους, ώστε να επιστρέψουν από το σκοτάδι στο φως κι από την εξουσία του σατανά στο Θεό. Γιατί, αν πιστέψουν σ’ εμένα θα λάβουν τη συγχώρηση των αμαρτιών τους και μια θέση ανάμεσα σ’ εκείνους που ανήκουν στο Θεό”. ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 26:17-18. Το αληθινό Ευαγγέλιο δεν είναι η ένταξη σε μια θρησκεία ή εκκλησία, αλλά η ολόψυχη μεταστροφή και πίστη στον ζωντανό Κύριο Ιησού Χριστό! Αυτό θα σε μεταφέρει από το σκοτάδι στο φως, από την εξουσία του σατανά στον Θεό, θα λάβεις συγχώρηση αμαρτιών και ουράνια κληρονομιά, ένταξη στον λαό του Θεού!  
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού δεν είναι χριστιανική εκκλησία, αλλά μια νέα θρησκεία ΠΛΑΝΗΣ που απορρίπτει τον βιβλικό Ιησού Χριστό, απορρίπτει την ένδοξη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, και τέλος απορρίπτει την Αγία Γραφή ως παρωχημένη χάριν της νέας ΒΙΒΛΟΥ που γράφει ο θηλυκός ΧΡΙΣΤΟΣ!
Ο Ιησούς προειδοποιεί ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ένα τέτοιον ανυπόστατο ισχυρισμό όπως είδαμε. Είναι ένας από τους πολλούς Ψευδόχριστους που εμφανίζονται για να πλανήσουν αν είναι δυνατόν και τους εκλεκτούς, δηλαδή όσους πραγματικά είναι ακόλουθοι του Χριστού.
Ακόμα και θαύματα να έκανε αυτός ο ψεύτικος Χριστός δεν θα έπρεπε να πιστέψουμε το μήνυμα του και τους ισχυρισμούς του. Η αληθινή θεόπνευστη ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ το έχει προφητέψει ότι θα έρθουν Ψευδόχριστοι και Ψευδοπροφήτες ώστε να μας προφυλάξει από την πλάνη και την απάτη του Διαβόλου.
Εμείς τι να κάνουμε;
"
Ο Ιησούς Χριστός είναι ο ίδιος χτες, σήμερα και για πάντα. Μην παρασύρεστε από διάφορες ξένες διδασκαλίες". ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 13:8-9

Όλα αυτά είναι αρκετά για να απορρίψει τους ισχυρισμούς της "Εκκλησίας του Παντοδύναμου Θεού" κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος και κάθε συνειδητός βιβλικός Χριστιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου