Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ζάεφ: « Έτος ενσωμάτωσης το 2019 – Χτίζουμε τη Μακεδονία για να γίνει πλούσιο και ισχυρό κράτος»

.
Ως έτος ενσωμάτωσης χαρακτήρισε το 2019 ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
Μάλιστα, στο βίντεο που δημοσίευσε, υπάρχουν πλάνα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, και με συναντήσεις του από ξένους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ και η Τερέζα Μέι.
«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις πιο σημαντικές και ευαίσθητες χρονιές για τη χώρα μας. Το έτος της ενσωμάτωσης» τόνισε ο Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, σημειώνοντας ότι «χτίζοντας φιλία με τη γείτονα Ελλάδα, κλείσαμε μια διαμάχη που έσυρε κάτω τη Μακεδονία για 28 χρόνια. Διαλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση».

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Σήμερα, η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν γίνει το 30ό μέλος της πιο πανίσχυρης συμμαχίας στον κόσμο, το ΝΑΤΟ.
Ετοιμαζόμαστε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία μέσω της οποίας χτίζουμε ένα κράτος με ευρωπαϊκά πρότυπα και γινόμαστε ίσοι με τους πολίτες της ΕΕ», υπογράμμισε.
«Χτίζουμε τη Μακεδονία για να είναι ένα πλούσιο και σύγχρονο κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν αξιοπρεπή ζωή και ευημερία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Μια χώρα επενδύσεων και σύγχρονων υποδομών», πρόσθεσε.
«Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα» κατέληξε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.
Πηγή: Lykavitos
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου