Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Επιστροφή της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Αίγυπτο…

Χθες βράδυ στο Κάιρο,  ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, κρυμμένος πίσω από τοίχο και δίπλα στο δρόμο,  εξερράγη τη στιγμή που περνούσε τουριστικό λεωφορείο, σε περιοχή κοντά στις πυραμίδες της Γκίζα.




Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος δυο Βιετναμέζων τουριστών, και ο τραυματισμός άλλων 12 ανθρώπων, που επέβαιναν στο λεωφορείο. Μεταξύ αυτών ο οδηγός του λεωφορείου και ο ξεναγός.
Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 44 Βιετναμέζους τουρίστες, με μόνο 2 από αυτούς να γλιτώνουν χωρίς κανένα τραύμα…



Η επίθεση αυτή ήρθε σε μια ώρα που η τουριστική ανάταξη της Αιγύπτου σκορπούσε ελπίδες για την οικονομική  ανάπτυξη της χώρας, μετά από αρκετά χρόνια τουριστικής καθίζησης εξαιτίας των πολιτικών ανακατατάξεων και της βίας που κυριάρχησε μετά την «αραβική άνοιξη» του 2011, που ανέτρεψε το καθεστώς Μουμπάρακ.
Εδώ και αρκετά χρόνια η Αίγυπτος πλήττεται από ακραία ισλαμική τρομοκρατία, η οποία αρκετές φορές έχει στοχοποιήσει τουρίστες αλλά και τη χριστιανική μειονότητα.
Η χθεσινή όμως επίθεση ήταν η πρώτη εναντίον τουριστών εδώ και δυο χρόνια.
Τώρα όλα δείχνουν πως η σημαντική αυτή βιομηχανία θα σημειώσει εκ νέου κάμψη, με τις αρχές να υπόσχονται ακόμη περισσότερη εγρήγορση και ασφάλεια, ειδικά γύρω από στόχους όπως είναι οι χριστιανικές εκκλησίες και οι τουριστικές εγκαταστάσεις, εν όψει μάλιστα των εορτασμών της πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων της εκκλησίας των Κοπτών οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία μεταξύ των δέκα περίπου εκατομμυρίων Χριστιανών της χώρας.
Να σημειωθεί πως τα τελευταία δυο χρόνια, οι τρομοκρατικές επιθέσεις Ισλαμιστών εναντίον χριστιανικών στόχων στην Αίγυπτο είχαν ως θλιβερό αποτέλεσμα τον θάνατο πάνω από 100 ανθρώπων.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου