Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Δραπέτευσε Αλβανός από τα κρατητήρια της Ασφάλειας

Πριόνισε τα κάγκελα και έγινε καπνός από τα Ανω Λιόσια ο ληστής των ΕΛΤΑ στα Βίλια! Δεν πρόλαβε να... χαρεί ο συνεργός του
Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν χθες τα ξημερώματα στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στα Ανω Λιόσια, από όπου ένας 35χρονος Αλβανός κακοποιός, ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία των ΕΛΤΑ στα Βίλια πριν από περίπου έναν μήνα, κατάφερε να δραπετεύσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας έκοβε τα κάγκελα με κάποια λίμα ή λάμα σιδεροπρίονου και χωρίς να γίνει αντιληπτός κατάφερε να πηδήξει στο προαύλιο από ύψος περίπου δύο μέτρων, μαζί με τον συνεργό του στη ληστεία. 

Μόλις ο αστυνομικός φρουρός του κτιρίου αντιλήφθηκε τι συνέβη, σήμανε συναγερμός και μάλιστα κατάφερε να συλλάβει τον συνεργό του ληστή. Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τον δραπέτη, αλλά δεν κατάφεραν να τον βρουν και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος και των δύο. Ο δεύτερος κρατούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας απόδρασης. Οι δύο ληστές είχαν ήδη περάσει από εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι είχαν διατάξει την προφυλάκισή τους, και οι αστυνομικοί περίμεναν τις επόμενες ημέρες να τους μεταφέρουν στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Νοεμβρίου τρεις ένοπλοι -δύο Αλβανοί και μια Ελληνίδα-, φορώντας μαύρες κουκούλες, εισέβαλαν σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βίλια και αφού οδήγησαν έναν υπάλληλο προς το χρηματοκιβώτιο, άρχισαν να φορτώνουν σε σάκο ό,τι έβρισκαν. Αμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και ληστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 35χρονος Αλβανός, ο οποίος παρέμεινε για κάποιες μέρες φρουρούμενος στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Οι δύο συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν από τα ΕΛΤΑ, αλλά συνελήφθησαν έξι ημέρες μετά στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου