Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Έρευνα: Οι χριστιανοί στην δυτική Ευρώπη είναι λιγότερο ανεκτικοί προς τους μετανάστεςΜία νέα έρευνα δείχνει ότι οι χριστιανοί στη δυτική Ευρώπη είναι λιγότερο δεκτικοί προς τους μετανάστες και τους μη χριστιανούς από ό, τι οι άνθρωποι χωρίς θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Η έκθεση του Pew Research Center που κυκλοφόρησε την Τρίτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Χριστιανοί είναι πιο πιθανό από τους δυτικοευρωπαίους που δεν ταυτίζονται με κάποια θρησκεία να εκφράζουν αρνητικές απόψεις για μουσουλμάνους, εβραίους και μετανάστες.

Η έρευνα βασίζεται σε τηλεφωνική έρευνα 24.599 ενηλίκων σε 15 χώρες. Οι ερευνητές του Pew συνέκριναν τη στάση των ερωτηθέντων που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως χριστιανούς που εκκλησιάζονται, χριστιανούς που δεν εκκλησιάζονται και θρησκευτικά ουδέτερους, συμπεριλαμβανομένων αθεϊστών και αγνωστικιστών.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι «η υποσυνείδητη δυσφορία προς την πολυπολιτισμικότητα είναι εμφανής στις δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες».

Ένα από τα ευρήματά τους είναι ότι οι γηγενείς Ευρωπαίοι στο σύνολό τους έχουν «ανάμικτες απόψεις για το αν το Ισλάμ είναι συμβατό με τις αξίες και τον πολιτισμό της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου