Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Σε μάντρα της Θέρμης έκαναν ανταλλακτικά κλεμμένα οχήματα (ΦΩΤΟ)

Εξιχνιάσθηκαν περισσότερες από 20 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αθήνας

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πλήθος περιπτώσεων κλοπών οχημάτων, τα οποία κατέληγαν σε κατάστημα – μάντρα όπου αποσυναρμολογούνταν.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 48 και 58 (ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», της «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», της «Πλαστογραφίας» και της «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω μαζί με συνεργό τους, είχαν συστήσει συμμορία από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2017 έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κλοπή οχημάτων, την αποσυναρμολόγησή τους και την εν συνεχεία πώληση των ανταλλακτικών τους, αφού προηγουμένως παραποιούνταν και καταστρέφονταν τα στοιχεία ταυτοποίησής τους.
Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε σε κατάστημα – μάντρα πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε περιοχή του Δήμου Θέρμης, ιδιοκτησίας του 58χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός τμημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων που προέρχονταν από τουλάχιστον είκοσι δύο (22) οχήματα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα από διάφορες περιοχές της Αθήνας.
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων τμημάτων – ανταλλακτικών οχημάτων αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου