Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Κογκρέσο: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα F-35 εναντίον της Ελλάδας




Το μέλος του Κογκρέσου, Μπραντ Σέρμαν, υπογράμμισε πως δεν πρέπει να πωληθούν τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη στη γείτονα χώρα.

Τον λόγο που η διοίκηση Τραμπ πρέπει να απαγορεύσει την πώληση των F-35 στην Τουρκία υπογράμμισε το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, Μπραντ Σέρμαν, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το πάγωμα της αποστολής των μαχητικών αεροσκαφών στη γείτονα χώρα.


Απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, το μέλος του Κογκρέσου τόνισε πως τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από την τουρκική κυβέρνηση εναντίον των τρομοκρατών, αλλά εναντίον της Ελλάδας.

«Ελπίζω να θυμηθούν τα εκατομμύρια θυμάτων Αρμενίων, Ελλήνων κ.α. της οθωμανικής αυτοκρατορίας στις αρχές του περασμένου αιώνα» πρόσθεσε με έμφαση ο Σέρμαν.

Το βίντεο με την ομιλία του Μάικ Πομπέο αναρτήθηκε σήμερα στο Twitter από τον αυτοεξόριστο στη Σουηδία, Τούρκο δημοσιογράφο, Αμπτουλάχ Μποζκούρτ. Μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ήταν διευθυντής της εφημερίδας "Zaman", την οποία έκλεισε η τουρκική κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ο Ερντογάν ενδέχεται να στραφεί στην αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57 εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να αναστείλουν οριστικά την πώληση των οπλικών συστημάτων στην Τουρκία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου