Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης απέκτησε Ψυχιατρικό ΤμήμαΣήμερα έγιναν τα εγκαίνια του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη 
Θεσσαλονίκη.
Η δυναμικότητα του Τμήματος ανέρχεται σε 12 κλίνες και ο χώρος στον οποίο αυτές αναπτύσσονται πληροί το σύνολο των απαιτήσεων και προδιαγραφών λειτουργίας μιας ψυχιατρικής κλινικής, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας την υφιστάμενη κτιριακή υποδομή και τις επί συνόλου παροχές υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου, μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, υπάρχουν και δύο θάλαμοι -ένας δίκλινος και ένας μονόκλινος- για απομόνωση, για ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης, όπου υπάρχει φυσικός φωτισμός από παράθυρα που είναι πολύ ψηλά τοποθετημένα ώστε η πρόσβαση να είναι απαγορευτική.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, εγκαινιάζοντας σήμερα τη Μονάδα εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νεοσυσταθέν Τμημα «θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση υπηρεσιών ψυχικής υγείας στον χώρο της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής».
Σύμφωνα με τον κ.Γιαννόπουλο αποτελεί «μικρό κομμάτι ενός γενικότερου σχεδίου που έχουμε για να ανοίξουν ψυχιατρικές κλινικές στα γενικά νοσοκομεία, ώστε βαθμιαία και τα Ψυχιατρικά που έχουν απομείνει, να χάσουν τον ιδρυματικό τους χαρακτήρα και να μετεξελιχθούν σε πιο αναβαθμισμένα νοσοκομεία, με πιο ειδικές υπηρεσίες».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να στελεχωθεί επαρκώς η κλινική «ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψυχιατρικής εφημερίας στην περιοχή».

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου