Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Σύσταση ομάδων «περιφρούρησης» από κατοίκους της Πάτρας – Για τον εντοπισμό μεταναστών στην παραλιακή

Ομάδες «περιφρούρησης» έχουν συστήσει κάτοικοι της Πάτρας, που πραγματοποιούν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή του νέου λιμανιού για τον εντοπισμό τυχόν μεταναστών.
Όπως αναφέρει το thebest.gr, τη σύσταση ομάδων περιφρούρησης παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυψέλης, Νίκος Μακρυπόδης, ενώπιον μάλιστα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, που πραγματοποίησε σύσκεψη την Παρασκευή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στις «περιπολίες» δίδεται έμφαση σε εγκαταλελειμμένα κτίρια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εν δυνάμει στέγη για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η σύσταση των ομάδων έγινε μετά την εκκένωση των δύο πρώην εργοστασίων Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ, μετά και τα μαχαιρώματα που προκάλεσαν και το θάνατο ενός Αφγανού μετανάστη.
Στόχος των τοπικών αρχών είναι να μην δημιουργηθούν νέοι άτυποι καταυλισμοί, στους οποίους θα διαμένουν μετανάστες που θα προσπαθούν μέσω κυκλωμάτων να περάσουν στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας.
Επιφυλάξεις για την τακτική των ομάδων «περιφρούρησης»
Πάντως, η πρακτική των ομάδων «περιφρούρησης» που πηγαίνουν σε ύποπτα σημεία για να διαπιστώσουν την ύπαρξη τυχόν αλλοδαπών δημιουργεί επιφυλάξεις, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί αρμοδιότητα των Αρχών. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν επιθυμούν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία κι ότι έχουν δώσει εξετάσεις μη ρατσιστικής συμπεριφοράς. Επίσης, υποστηρίζουν ότι εάν διαπιστώσουν την ύπαρξη μεταναστών δεν θα πάρουν το «νόμο στα χέρια τους», αλλά θα ενημερώσουν τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.
Ιδιωτική εταιρεία φυλά τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής σε 24ωρη βάση
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές αναφέρθηκε στα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί για τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής που ανήκουν στον ΟΛΠΑ. Πλέον, έχει ενισχυθεί το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας security και ο χώρος φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου