Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Νύχτα κόλασης στο Νότιο Ισραήλ και προοίμιο γενικευμένης ανάφλεξης: Μεγάλης κλίμακας επίθεση με τουρκικό δάχτυλο – Βίντεο

Η μεγαλύτερη σύγκρουση από το 2014 και την επιχείρηση «Protective Edge» έλαβε χτες χώρα σε Γάζα και Ισραήλ με τον Ισραηλινό Στρατό να αναγκάζεται να αποστείλει χερσαίες ενισχύσεις με δεκάδες άρματα μάχης Merkava στο Νότο της χώρας καθώς οι ρουκέτες έπεφταν βροχή. Μέσα σε λίγες ώρες έφυγαν πάνω από 120 ρουκέτες ενω σειρήνες πολέμου ήχησαν στο Νότιο Ισραήλ  σε Kisufim, Reim, Nirim, Ein Hashlosha, Κεντρικό Negev, Hof Ashkelon, Sha’ar HaNegev, Ashkelon
Ψαξετε αμέσω για καταφύγιο» ήταν η ανακοίνωση των δυνάμεων IDF.

Η Χαμάς μαζί με την «Ισλαμική Τζιχάντ»  και οι δύο υποκινούμενες αό εξτρεμιστές αδερφούς Μουσουλμάνους (βλέπε Αγκυρα) και 15 ακόμη οργανώσεις δεν δέχονταν καμία εκεχειρία μέχρι νωρίς το πρωί ενώ το πιο σημαντικό είναι η σκλήρυνση της στάσης τους.
Ανέφεραν πως θα εγκρίνουν έναν νέο δόγμα που δεν θα περιμένει την ισραηλινή επιθετικότητα για να απαντήσουν. Η «αντίσταση» θα χτυπά όποτε οι Ιραηλινοί θέτουν ρίσκο για τους ανθρώπους στην Γάζα.

«Μια Παλαιστινιακή βόμβα για μια Ισραηλινή βόμβα» ανέφεραν 
Κόκκινες σειρήνες ηχούσαν συνεχώς όλο το βράδυ καλώντας χιλιάδες Ισραηλούς να μεταβούν στα καταφύγια. Ωρα με την ώρα η κατάσταση κλιμακωνόταν δείχνοντας τάσης ολοκληρωτικής ανάφλεξης ή προοίμιο άλλων εξελίξεων στην περιοχή.
Αμέσως η ηγεσία του Ισραήλ μετέβη στα υπόγεια καταφύγια όπου και συνεδρίασε αποφασίζοντας να χτυπήσει την Χαμάς. Η επιχείρηση ονομάστηκε «Grey Lightening»
Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνιση της και η Χεζμπολάχ η οποία μέσω του Αρχηγού της τόνισε πως θα χτυπήσει το Τελ Αβίβ αν η κατάσταση κλιμακωθεί περαιτέρω.
Ο Αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού, Gadi Isncot, ο Διοικητής της Νότιας Διοίκησης και ο Διοικητής της Γάζας επιθεώρησαν την περιοχή  ενώ συναντήθηκαν με τις αρμόδιες αρχές. Εκεί συζητήκε η ετοιμότητα των πολιτών, όλων των δομών εκτάκτων αναγκών και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες.
Ο επικεφαλής του περιφερειακού Συμβουλίου Eshkol , Mr. Gadi Yarkoni, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Sdot Negev, Mr. Tamir Idan, ο επικεφαλής του Sha’ar Hanegev, Mr. Alon Natan Shuster και ο επικεφαλής του Hof Ashkelon , Mr. Yair Farjun, συζητούσαν με τους στρατιωτικούς την ραγδαία κλιμάκωση στην περιοχή.
Το Ιron Dome πήρε φωτιά ενώ αυτόπτης μάρτυρας «τράβηξε» τη στιγμή των αναχαιτήσεων ρουκετών σε βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω.
Ο εκπρόσωπος του IDF, Ronen Nellis είπε:
«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι μια σοβαρή τρομοκρατική επίθεση κατά του Κράτους του Ισραήλ»
«Δεν έχουμε σκοπό να το επιτρέψουμε. Δεν έχουμε πρόθεση να το αφήσουμε να συνεχιστεί».
Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Ενέργειας, Yuval Steinitz τόνιζε πως «ίσως να μην έχουμε επιλογή παρά να χτυπήσουμε τη Γάζα και να την κατακτήσουμε. Είναι ένα τρομοκρατικό καθεστώς».
Μαχητικά και ελικόπτερα του Ισραηλινού Στρατού χτύπησαν 25 στόχους της Χαμάζ, όπως εργοστάσιο ρουκετών, προηγμένους εξοπλισμούς, στρατιωτικά συμπλέγματα, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, πυρομαχικά.
“Buraq” (5 πύραυλοι / 2 κύματα)
Naval site – Deir Balah (3 κύματα)
Khan Yunis
“Malik”
“Arafat”
Nusayrat
“Fajr” (7 πύραυλοι)
Badr  – W Gaza
Civilian ADMIN – E Jabalia
Η ιραηλινή πόλη Netivot δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από ρουκέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου