Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Προς «νέα μεταπολίτευση» με την παλιά σαβούρα;



Πριν λίγους μήνες η Αυγή μιλούσε σε άρθρο της για νεα μεταπολίτευση. Σήμερα το ξαναδιαβάζουμε σε εφημερίδα, μια απο αυτές που στηρίζουν το σημερινό καθεστώς.

του Μιχάλη Χαιρετάκη
freepen.gr


Νέα μεταπολίτευση πως την εννοουν όμως;


Με ενα σύνταγμα με σίγμα μικρό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των δανειστών και των δωσιλογικών μνημονιακών κυβερνήσεων.


Με την ίδια σαβούρα που περιφέρεται απο κόμμα σε κόμμα διαλαλώντας την ιδεολογική της ανυπαρξία και του πιστεύω της που συνοψίζεται στο «αμύνεσθαι περι πάρτης» για να παραφράσω το αρχαίο ρητό.

Ανθρωποι ανεπάγγελτοι, που δε θα τους προσλάμβανε ούτε ως παιδί για τα θελήματα ενας ιδιώτης, πλασσάρονται ως σωτήρες. ¨Αλλοι δημοσιογράφοι και άλλοι δημοσκόποι της συμφοράς με άρθρογραφώντας ή δημοσκοπώντας κατα παραγγελία το περιεχόμενο της δουλειάς τους, θα προσπαθήσουν να προβάλλουν ενα νέο άφθαρτο κόμμα ή πολιτικό σχηματισμό.

¨Ομως στα σκ... όση ζάχαρη άχνη και αν βάλεις, κουραμπιέδες δεν γίνονται, έτσι λέει ο λαός και έτσι είναι στην πραγματικότητα. Ο κόσμος μπορεί να είναι απελπισμένος και εξαθλιωμένος, ηλίθιος όμως δεν είναι.

Τρανό παράδειγμα για το τελευταίο, ο καταποντισμός της θεαματικότητας των Δέκα μικρών Μήτσων του Λαζόπουλου. Λογικό όταν ανακάλυψαν οτι είχαν πιαστει 10 εκατομμύρια μικροί Κώτσοι απο τις εκπομπές του όταν έκλεινε το μάτι στον Σύριζα.

Οσες εταιρείες μετρήσεων και να στηθούν, όσες απευθείας αναθέσεις και να δοθούν σε δημοσκοπικές εταιρείες, όσες δημοσκοπικές μαϊμουδιές και να γίνουν η μοίρα του Σύριζα είναι να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθει και οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ και νυν Συριζαίοι που τον γιγάντωσαν να αναζητήσουν τις τύχες τους κάτω απο την προβιά ενός άλλου κομματος σφραγίδας.

Συνοδοιπόροι και κάποιοι παραγκωνισμένοι απο τα κόμματά τους, που ήδη έχουν βγεί με δηλώσεις-τενεκέδες, ακούγοντας την ηχώ τους και βαυκαλιζόμενοι με την ψευδαίσθηση οτι έχουν πολλούς, πάρα πολλούς πίσω τους.

Κάποιοι γυρολόγοι θα καταφέρουν να επιβιώσουν άλλοι πάλι όχι. Ομως αυτό το άθλιο και κακοπαιγμένο έργο προκαλεί άφθονο γέλιο, ειδικά όταν θυμάσαι τα όσα έχουν πει και όσα έχουν κάνει στο παρελθόν οι όψιμοι σωτήρες.

Ο Σύριζα ψυχομαχεί και κάνει σπασμωδικές κινήσεις μήπως και αποφύγει το μοιραίο. Κατάφερε όμως σε 3 μόλις χρόνια να απαξιώσει το χόρο της αριστεράς, και να νεκραναστήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι αυτό «νεα μεταπολίτευση» ούτε παλιά , ουτε βόρεια ούτε νότια , σαν το όνομα της Μακεδονίας που πάνε να ξεπουλήσουν.

Χούντα είναι, οικονομική, μνημονιακή χουντάρα του κερατά είναι που ξεπουλάει τον κόπο και το βιός του έλληνα πολίτη ενω την ίδια ώρα τον κατασυκοφαντούν. Οσο για τις επόμενες εκλογές είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι θα σκαρφιστούν χίλια δυο τεχνάσματα για να φιμώσουν τη φωνή και να αλλοιώσουν τη θέληση του λαού.
eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου