Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ


Η αναταραχή στην Ιταλία έχει τις ρίζες της στο εγχείρημα της Γερμανίας για ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης απο την Ρωσία. Το σκοπιανο-μακεδονικό ζήτημα έχει  τις ίδιες ρίζες.
Στην Ιταλία και στις εκλογές του Μαρτίου ηττήθηκε ο γερμανόδουλος Ρέντσι και την εξουσία διεκδίκησε συνασπισμός ευρωσκεπτικιστών με επικεφαλής το Κίνημα των Πέντε Αστέρων .Ωστόσο ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας άσκησε βέτο στον σχηματισμό κυβέρνησης λόγω αντιρρήσεων του σχετικά με τον προτεινόμενο υπουργό οικονομίας ο οποίος είναι πολέμιος του Ευρώ. Έτσι ορίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο Κοταρέλι, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο Ματαρέλα είναι πιστοί στην Γερμανία και η χώρα προετοιμάζεται για νέες εκλογές σε λίγους μήνες.
Η Ιταλία αποτελεί για την Γερμανία το προτελευταίο στάδιο του αγωγού ΤΑΡ , του οποίου η ολοκλήρωση θα σημάνει την έναρξη της υλοποίησης του περίφημου Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου( ΝΕΔ)
Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ



Ο ΝΕΔ σύμφωνα με το σχέδιο των Γερμανών θα είναι ένα δίκτυο αγωγών απο Κατάρ, Ιράν, Ιράκ, Ισραήλ, Αίγυπτο και Αζερμπαϊτζάν, ανάμεσα τους και ο EAST MED , το οποίο θα διασχίζει την Μεσόγειο και την Τουρκία προτού διακλαδωθεί μέσω Ελλάδας και Ιταλίας προς την κεντρική Ευρώπη.

Ο ΝΕΔ εκτός απο αγωγούς θα αποτελείται και από άλλες υποδομές μεταφοράς αερίου όπως τερματικούς σταθμούς μεταφόρτωσης του από πλοία τάνκερ ( Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη) και μεταφοράς του με χερσαία μέσα αλλά και ποτάμιες οδούς. Γιαυτό και η Γερμανία θέλει την λύση του σκοπιανο-μακεδονικού ζητήματος για να γίνει επιτέλους η ζεύξη του Αξιού με τον Δούναβη και την μεταφορά αερίου με φορτηγίδες στην Γερμανία.
 
Η ΖΕΥΞΗ ΑΞΙΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ 

Ο ΝΕΔ ως σχέδιο καταστρώθηκε το 2009 όταν ο Πούτιν διέκοψε την παροχή αερίου στην Ουκρανία και την κεντρική Ευρώπη για μια εβδομάδα τον μήνα Ιανουάριο λόγω απλήρωτων χρεών των Ουκρανών. Οι Γερμανοί τρομοκρατημένοι στράφηκαν προς το Κατάρ και σχεδίασαν τον αγωγό που θα διέσχιζε Κατάρ-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα-Βόρεια Ήπειρο-Αδριατική-Ιταλία-Αυστρία. Η Συρία ήταν η μόνη χώρα που δεν δέχθηκε την σύμπραξη γιαυτό και δύο χρόνια μετά, το 2011, ξέσπασε πόλεμος με την χρηματοδότηση του Κατάρ. Ο Πούτιν επενέβη στην Συρία για να βοηθήσει τον Άσαντ να παραμένει στην εξουσία και να συνεχίζει να εμποδίζει την υλοποίηση του αγωγού που εάν ποτέ υλοποιούνταν θα αφαιρούσε το ρωσικό μονοπώλιο στην Ευρώπη.
Οι Γερμανοί το 2015 κατάλαβαν ότι ο αγωγός αυτός δεν θα γίνονταν ποτέ. Αποφάσιζαν να υποκύψουν στην Ρωσία και ενίσχυσαν την ενεργειακή εξάρτηση τους από τον Πούτιν με τους αγωγούς NORD STREAM 1 και 2 με τους οποίους η Γερμανία τροφοδοτε΄τιαι κατευθείαν με ρωσικό αέριο αφήνοντας την υπόλοιπη Ευρώπη να εξαρτάται από το δίκτυο των ρωσικών αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία.
NORD STREAM ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙΑΜΕΣΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ  ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ
Ωστόσο οι ΗΠΑ που θέλουν την Ευρώπη να μην εξαρτάται από το ρωσικό αέριο συνεχίζουν να πιέζουν για την υλοποίηση του ΝΕΔ προτείνοντας εκτός από τον ΤΑΡ και τον EAST MED ως εναλλακτική του αγωγού Κατάρ-Ευρώπης που ακύρωσε ο Πούτιν μέσω Συρίας.
Ο ΝΕΔ θα έχει ως τελευταίο στάδιο της διαδρομής του την Ιταλία. Ο Νότιος Ενεργειακο Διάδρομος (ΝΕΔ) προς το παρόν απαρτίζεται μόνο από τον ΤΑΡ αλλά οι ΗΠΑ και οι Γερμανοί πιέζουν για την υλοποίηση του EAST MED και την ζεύξη Αξιού -Δούναβη .
 
Ο EAST MED Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής ακριβώς επειδή οι Γερμανοί και Αμερικάνοι θέλουν τους αγωγούς τους να περάσουν από τις δύο χώρες. Οι αγωγοί πρέπει να περνάνε από χώρες συμμαχικές όπως η Τουρκία η οποία είναι σύμμαχος της Γερμανίας,ή έστω από χώρες πλήρως ελεγχόμενες, από χώρες προτεκτοράτα.
Θα ρωτήσει κανείς γιατί τότε η Ισπανία και η Πορτογαλία βρίσκονται υπό την Γερμανική κατοχή εφόσον κανένας αγωγός δεν θα περάσει από την Ιβηρική.Η απάντηση είναι ότι όταν οι Γερμανοί πρότειναν το 2009 στο Κατάρ τον αγωγό Κατάρ-Ευρώπης, οι καταριανοί έθεσαν ως όρο την παράδοση της νότιας Ευρώπης και βόρειας Αφρικής  στο Ισλάμ.Οι καταριανοί ήθελαν την αναβίωση της πάλαι ποτέ προ μεσαιωνικής Αραβικής αυτοκρατορίας που απλώνοντας σε όλη την βόρεια Αφρική,Ιβηρική χερσόνησο και Σικελία αλλά και Μ. Ανατολή.
Το όραμα των καταριανών αντκατοπτρίζεται απόλυτα στους χάρτες που διέρευσε το Ισλαμικό Κράτος.



 Γιαυτό και η Γερμανία έδωσε πλήρη πολιτική κάλυψη στην λαθρομετανάστευση θεσπίζοντας νόμους και συνθήκες (Σένγκεν-Δουβλίνο 1,2) με τις οποίες νομιμοποιείται η εισροή ΄΄παράτυπων΄΄μεταναστών και επιτυγχάνεται η παραμονή τους σε μεγάλο βαθμό στην νότια Ευρώπη. Γιαυτό και ανατράπηκε ο Καντάφι, γιαυτό και έγινα οι ΄΄χρωματιστές΄΄ επαναστάσεις σε Τυνησία-Αίγυπτο-Συρία , για να αναλάβει το Κατάρ τον έλεγχο όλων των περιοχών που αποτελούσαν κάποτε την Αραβική κτήση.
Ο ΝΕΔ και συγκεκριμένα ο ΤΑΡ περνάει και από την Βόρεια Ήπειρο και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια η Αλβανία έχει προβεί σε διωγμούς των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων. Οι Γερμανοί και Αμερικανοί θέλουν να είναι σίγουροι ότι η δυναμική και αρραγής μειονότητα (μάλλον πλειοψηφία αποτελεί) των Βορειοηπειρωτών δεν θα δημιουργήσει αποσχιστικές τάσεις  κι άλλα αποσταθεροποιητικά  παρατράγουδα στην ευρύτερη περιοχή απο την οποία θα περάσει ο ΤΑΡ στην Αλβανία. 

Σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αποδυθεί σε προσπάθεια ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.ενώ παράλληλα ενισχύει τον Αλβανικό στρατό με την βοήθεια της Τουρκίας .Η Τουρκία διατηρεί ενεργούς ναύσταθμοyς στην Αλβανία όπως και στρατιωτικά αεροδρόμια. Αλλά δεν είναι μόνο η Τουρκία και Γερμανία που ενισχύουν στρατιωτικά και γεωπολιτικά την Αλβανία είναι και η Βρετανία η οποία έχει ανάγκη τον ΝΕΔ και τον ΤΑΡ για την ενεργειακή αυτάρκεια της.
Γερμανία και ΗΠΑ θέλουν να ελέγχoυν το πολίτικο σύστημα της Ιταλίας γιαυτό και ο μεταβατικό πρωθυπουργός Κοταρέλι είναι ένας υπάλληλος του ΔΝΤ τα τελευταία 25 χρόνια.Το ΔΝΤ ελέγχεται απόλυτα από τις ΗΠΑ.
Η Γερμανία όπως και στονΒ Παγκόσμιο πόλεμο κινείται με βάση την λύση του μόνιμου προβλήματος της, του ενεργειακού.Τα νέα ωστόσο δεν είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται.Οι Γερμανοί δεν διαθέτουν ενεργειακές πηγές και εξαρτώνται απόλυτα από τις δολοπλοκίες τους, ανίερες συμμαχίες τους και την ναζιστική οικονομική πολιτική. Οι Γερμανοί ως λειτουργικοί αυτιστικοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι πρακτικές τους έχουν κοντά ποδάρια και ότι η ανωτερότητα των εθνών του νότου που μετουσιώνεται σε υπομονή δεν είναι αδυναμία .Οι Γερμανοί προσομοιάζουν με τον αμόρφωτο επαρχιώτη ή καλύτερα με τον Αθίγγανο απατεώνα που θεωρεί ότι είναι ανώτερος από τα θύματα του ώσπου στο τέλος είτε καταλήγει εκεί από όπου ήρθε, από το περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου