Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Η Αλβανική μαφία «τροφοδοτεί τη βίαιη εγκληματικότητα στο Λονδίνο»

Η Αλβανική μαφία «τροφοδοτεί τη βίαιη εγκληματικότητα στο Λονδίνο»

Κορυφαίος υπάλληλος επιβολής του νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Οι οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες, όπως η αλβανική μαφία, «τροφοδοτούν το κύμα της βίαιης εγκληματικότητας στο Λονδίνο», ως αποτέλεσμα της εισαγωγής φαρμάκων κατηγορίας Α στη Βρετανία, οδηγώντας σε πολέμους στους δρόμους, ισχυρίζεται  η βρετανική αστυνομία και ο εκπρόσωπος της,κορυφαίος υπάλληλος επιβολής του νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο John Coles, επικεφαλής των ειδικών επιχειρ
ήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA), επιφορτισμένος με τη στόχευση συμμοριών υψηλού επιπέδου ναρκωτικών, ισχυρίζεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη τάση για τους γκάνγκστερ να μεταφέρουν όπλα και μαχαίρια, προσθέτοντας ότι τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης συνέβαλαν στην αύξηση του βίαιου εγκλήματος στου δρόμους του Λονδίνου.
Τα χάπια κοκαΐνης αυξάνουν το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας, όπως η Βρετανία πρόκειται να γίνει η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των οπιούχων και άλλων ναρκωτικών, προειδοποιεί ο βουλευτής Coles για το Evening Standard: Στις μέρες μου ήταν πρόσωπο με πρόσωπο, ένα μέρος του προβλήματος πως οι απειλές αυτές δημοσιεύονται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και το βλέπουν όλοι.
‘Δεν έχουν απορίες ή ανησυχίες για το να πυροβολούν κάποιον, είναι εξαιρετικά βίαια και άσχημα άτομα’.
Λέει ότι οι συνθήκες γίνονται ώριμες για να ξεσπάσουν βιαιότητες μεταξύ ανταγωνιστικών συμμοριών λόγω υψηλού επιπέδου, οργανωμένες ξένες συμμορίες που μεταφέρουν ναρκωτικά στο Λονδίνο, οι οποίες στη συνέχεια τα διανέμουν στις περιοχές της χώρας εκτός της πρωτεύουσας από μια δεύτερη βαθμίδα εγκληματιών.
Ο Coles ανέφερε μια ειδική ομάδα εργασίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και των αξιωματούχων της ΝΑΚ που είχαν κατασχέσει 450 κιλά φαρμάκων-ναρκωτικών κατηγορίας «Α» από συμμορίες τους τελευταίους έξι μήνες. Είχαν κατασχέσει 90 πυροβόλα όπλα που κατευθύνονταν στο Λονδίνο κατά το παρελθόν έτος, σύμφωνα με τον Coles.
Είπε επίσης ότι αυτή η μονάδα απευθυνόταν σε οργανωμένες ομάδες όπως η μαφία της Αλβανίας, εκτός από μεμονωμένους εγκληματίες. ‘Προσπαθούμε να τους χτυπήσουμε κάθε φορά που κινούνται, κάνουμε συλλήψεις σχεδόν κάθε εβδομάδα, ελπίζουμε ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο σε μερικές από αυτές τις συμμορίες που τροφοδοτούν τη βία στο Λονδίνο’.
Στοιχεία που δημοσιεύονται από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) για το 2017 δείχνουν ότι το βίαιο έγκλημα είναι σε υψηλά επίπεδα. Η αστυνομία κατέγραψε 39.598 αδικήματα με  μαχαίρι ή αιχμηρό όργανο το 2017, δηλαδή αύξηση 22% σε σχέση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους (32.468), το υψηλότερο σύνολο αριθμών από τότε που ξεκίνησαν τα συγκρίσιμα αρχεία το 2010.
Η αλβανική μαφία είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχουν συμμετοχές στην εμπορία ανθρώπων και το εμπόριο ηρωίνης και επίσης διεξάγουν ένοπλες ληστείες, οι γκάνγκστερ που έχουν γεννηθεί από την Αλβανία συμμετείχαν στην ληστεία της Securitas της τάξεως των £ 53 εκατομμυρίων το 2006, που πιστεύεται ότι βρίσκονται  πίσω από τη μεγαλύτερη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου