Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ποια είναι η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ που αναλαμβάνει στη θέση της Μέρκελ

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία στηρίχτηκε από την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, νίκησε στο β΄γύρο τον Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος στηρίχτηκε από τον πρόεδρο της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η 56χρονη Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ είναι η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελστην ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, καθώς επικράτησε στον δεύτερο γύρο της σημερινής ψηφοφορίας του αντιπάλου της, Φρίντριχ Μερτς.

Το όνομα Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ δεν είναι εύκολο να το προφέρει κανείς, ούτε για τα γερμανικά δεδομένα, αλλά θα πρέπει μάλλον να το συνηθίσει κανείς.
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία στηρίχτηκε από την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, νίκησε στο β΄γύρο τον Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος στηρίχτηκε από τον πρόεδρο της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η νυν πρωθυπουργός του μικρού γερμανικού κρατιδίου του Ζάαρ, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με τη Γαλλία, αναδεικνύεται σε κεντρικό παίκτη της γερμανικής πολιτικής σκηνής και σε δελφίνο για τη διαδοχή της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Να σημειωθεί πως και η κ. Μέρκελ κατείχε το αξίωμα της ΓΓ του CDU πριν αναλάβει την ηγεσία του κόμματος και στη συνέχεια εκλεγεί καγκελάριος.
Η επιλογή της κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ, που θεωρείται έμπιστη της καγκελαρίου Μέρκελ, εξέπληξε μεν την κοινή γνώμη της Γερμανίας, ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί τις πολιτικές της ικανότητες. Η 55χρονη μητέρα τριών παιδιών ήταν διαδοχικά υπουργός Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο κρατίδιο του Ζάαρ πριν αναδειχθεί το 2011 πρωθυπουργός του κρατιδίου. Από τότε κατάφερε δύο φορές να κερδίσει τις τοπικές εκλογές – την τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2017, σε μια περίοδο που το κόμμα της σημείωνε σε εθνικό επίπεδο θεαματική πτώση.
Στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής υποστηρίζει τις θέσεις της αριστερής πτέρυγας του κόμματός της, ενώ σε ζητήματα αξιών η καθολική πολιτικός διατηρεί συντηρητικές απόψεις. Όπως και η Άνγκελα Μέρκελ, έτσι και η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ είχε διαφωνήσει με το να νομιμοποιηθεί ο «γάμος για όλους», με τον οποίο δόθηκε η δυνατότητα ενός πολιτικού γάμου σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου