Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, θερμό επεισόδιο Βούτση - Μητσοτάκη



«Δεν είστε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν μπορείτε ή αν δεν θέλετε να προεδρεύστε να κατεβείτε κάτω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Νίκο Βούτση, σε ένα επεισόδιο σφοδρής κόντρας που ξέσπασε στη Βουλή.
Οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, στην Ολομέλεια της Βουλής — περιστατικό που προκάλεσε και ειδική αναφορά από μέρους του πρωθυπουργού στην αρχή της ομιλίαςτου.

Η παρατήρηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αφορμή για να ανάψουν τα αίματα. 
«Αν είστε κουρασμένη να βγείτε έξω», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ο Νίκος Βούτσης αντέδρασε.
«Δεν είστε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν μπορείτε ή αν δεν θέλετε να προεδρεύστε να κατεβείτε κάτω», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας και την αντίδραση του προέδρου της Βουλής ο οποίος τον ρώτησ γιατί προκαλεί ένταση.
Η ένταση κορυφώθηκε.
«Μην ουρλιάζετε. Γιατί ουρλιάζετε; Έχετε αποποιηθεί τον ρόλο σας. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Βούτση.
Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας το περιστατικό με τον κ. Βούτση, ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η δημόσια αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλής μόνον τυχαία δεν προκλήθηκε.
Όπως επισήμαναν, η συγκεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία, ενώ προφανώς άκουσε και ο κ. Βούτσης, δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη, «κάτι που, αντιθέτως, συνηθίζει, όταν πρόκειται για βουλευτές της ΝΔ».
Δεν ήταν όμως μόνον αυτή η αφορμή της σημερινής αντιπαράθεσης, είπαν, προσθέτοντας πως ο κ. Βούτσης συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραβιάζοντας προκλητικά την θεσμική κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων.
Από μέρους τους συνεργατες του κ. Βούτση, σχολιάσαν: «Όλοι είδαν και αντιλήφθηκαν ποιος σέβεται τον ρόλο και την θεσμική του συμπεριφορά». Και συνέχισαν: «Ουδέν άλλο σχόλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου