Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΏΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας,



1. Ο πρώην Υπουργός και Α ΓΕΕΘΑ Κύριος Αποστολάκης Ευάγγελος, τομεάρχης άμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε πρόσφατα ότι το κόμμα του θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες, όπως και έγινε με 249 ψήφους.
Τι μεσολάβησε και άλλαξε άποψη ο ίδιος όταν είχε δηλώσει στις 20 Ιουλίου 2022 για τα νέα εξοπλιστικά
"Ό,τι ΥΠΆΡΧΕΙ και ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΆΖΟΥΜΕ . Θεωρώ ότι έχουμε μπει σε μια ΤΡΕΛΑ, σε μια ΥΠΕΡΒΟΛΗ. Δεν θα φτάσουμε να έχουμε ΠΟΤΈ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ από την Τουρκία"
Αυτό που μεσολάβησε είναι η μεγάλη δημοσκοπική απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές. Τώρα έχει αντιληφθεί ο Κύριος Αποστολάκης ότι επιπόλαιες επίσημες δηλώσεις ‘’δεν μαζεύονται’’ επάνω σε σοβαρά καθημερινά θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, που απασχολούσαν και απασχολούν τον Έλληνα πολίτη.
2. Ο Κύριος Αποστολάκης, ο οποίος από ότι φαίνεται ΕΠΈΝΔΥΣΕ σε λάθος ‘’πρότυπο’’ για την διαδοχή του κόμματός του, όχι μόνο κατάφερε να διασπάσει το κόμμα του σε μονοψήφιο νούμερο δημοσκοπικά αλλά θεωρείται και συνυπεύθυνος για την ανεπάρκεια της χώρας μας σε ισχυρά εξοπλιστικά προγράμματα την εποχή που ήταν Α ΓΕΕΘΑ και Υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας.
Ο λόγος είναι ότι από το τέλος του Γ Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου 2019 ως Α ΓΕΕΘΑ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν επέμενε για ισχυρούς εξοπλισμούς
3. Τώρα που η χώρα μας ΥΠΕΡΤΕΡΕΊ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ στον αέρα με 33 μαχητικά αεροσκάφη 4,5 γενιάς από την Τουρκία (18 Rafale και 15 F16 block 72), ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να άλλαξε τις αντιλήψεις του Κυρίου Αποστολάκη
Τα θέματα της Εθνικής Ασφάλειας και της Εθνικής Άμυνας παρ όλη την οικονομική κρίση παραμένουν πάντοτε κυρίαρχα στην κρίση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου