Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Το μετέωρο βήμα της Υπουργού

 Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής,



Η Δόμνα Μιχαηλίδου φρόντισε να μας ενημερώσει για το ότι το περπάτημα κάνει καλό. Οπότε, σύμφωνα με αυτήν, γονείς και παιδιά δεν θα έχουν πρόβλημα να περπατούν και λίγο παραπάνω για να πάνε στο σχολείο, στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

Δεν πρόλαβε όμως να στεγνώσει το μελάνι από τις αντουανίστικες αυτές δηλώσεις της Δόμνας και σε σχολείο της Κυψέλης, δύο "ασυνόδευτα προσφυγόπουλα" από την Αίγυπτο επιτέθηκαν σεξουαλικά σε 12χρονη μαθήτρια και χτύπησαν συμμαθητές της τελευταίας που προσπάθησαν να την προστατεύσουν.
 
Η υπέροχη αυτή φιλελεύθερη κυβέρνηση για μια ακόμα φορά δείχνει το πόσο έξω ζει από την κοινωνική πραγματικότητα . Μιλά για οικονομία και καλύτερες παροχές μάθησης που υποτίθεται θα γίνουν με τις συγχωνεύσεις σχολείων όταν η Παιδεία βογκά από τις ελλείψεις σε δασκάλους, αίθουσες, βιβλία και μαστίζεται από την βία των συμμοριών ανηλίκων. Ας πάει η Δόμνα να περπατήσει σε πολλές από τις γειτονιές της Αττικής, χωρίς συνοδεία και κάμερες φυσικά και μετά ας μιλήσει για τα ευεργετήματα του ..περπατήματος.
 
Η Παιδεία νοσεί και από τις λειτουργικές ελλείψεις και από την δικαιωματιστική φύση της ύλης που διδάσκεται. Ούτε με την ιδιωτικοποίηση θα σωθεί, γιατί αυτός είναι ο απώτερος στόχος, ούτε από τυχόν συγχωνεύσεις. Οφείλει να αλλάξει η φιλοσοφία της εκπαίδευσης και από πεδίο αριστερής προπαγάνδας και βιομηχανία παραγωγής ανέργων και επιδοματούχων, να αποκτήσει το αληθινό της νόημα, αυτό της δημιουργίας ανθρώπων με αξίες και ιδανικά.
 
Όπως όμως η οικονομία δεν μπορεί να διορθωθεί από ανθρώπους που δεν έχουν γράψει ένα μεροκάματο, έτσι και η Παιδεία δεν μπορεί να αλλάξει από κυρίες του Κολωνακίου και των κολεγίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου