Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Το «φωτιά και τσεκούρι» έφυγε, έμειναν οι προσκυνημένοι

 Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής,



Με υποκλίσεις, ντολμαδάκια, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και συναθροίσεων και προσαγωγές, δεν κάνεις εξωτερική πολιτική απλά δηλώνεις υποτέλεια. 

Αυτό συνέβη με την επίσκεψη Ερντογάν ώστε οι ελίτ των εθνικών υποχωρήσεων να μπορέσουν να επιβεβαιώσουν τις " αξίες " της πολιτικής τους . Δηλαδή την με κάθε τρόπο και κόστος ηρεμία αλλά και παράλληλα την υποτέλεια στις επιταγές των " συμμάχων " μας . Αυτών που θέλουν να κατευνάσουν την Τουρκία και χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως αντάλλαγμα.
Τί πέτυχε η Τουρκία; Την δυνατότητα να μην χρησιμοποιεί η Ελλάδα τις κυρώσεις της και τα βέτο στους διεθνείς οργανισμούς ώστε ΕΕ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ να μην έχουν αφορμή να καταδικάζουν την γείτονα και παράλληλα να συμφωνούν στις απαιτήσεις της. Ο Ερντογάν προσωπικά, πέτυχε μια αυτοκρατορική παρουσία ώστε να μπορεί να την πουλήσει στο εσωτερικό της χώρας του καθώς ούτε η Αγία Σοφία , ούτε η Κύπρος μπήκε στην κουβέντα, καί τους ψευτομουφτήδες συνάντησε επισήμως αλλά και η αμφισβήτηση των νησιών του Αιγαίου επιβεβαιώθηκε μετά παραχώρησης βίζας για αυτά.
 
Η Ελλάδα "κέρδισε" ηρεμία για όσο διάστημα φυσικά αυτό βολεύει την Τουρκία, παρουσιάστηκε ως το καλό παιδί που έκανε την βρωμοδουλειά των δυτικών και η οικονομική ελίτ πέτυχε μερικές ακόμα μπίζνες.
 
Ελλάδα όμως δεν είναι ούτε η κυβέρνηση της υποτέλειας, ούτε κάποιες ελίτ που θέλουν εναγωνίως να " μπακαλεύονται " . Ελλάδα είναι η Ιστορία που δεν αλλάζει με απαλείψεις στα σχολικά βιβλία, είναι τα μέλη των ΕΔ που ζουν με τον Τούρκο απέναντι τους και είναι ο λαός της που βρίσκεται απέναντι σε κάθε εθνική υποχώρηση γιαυτό και δεν ερωτάται ποτέ για αυτά τα θέματα.
 
Η ηρεμία, οι μπίζνες, οι βίζες, οι υποκλίσεις, ο αμυντικός και διπλωματικός αφοπλισμός, οι κυβερνήσεις έχουν ημερομηνία λήξης όπως και κάθε προϊόν που το πετάς ως άχρηστο. Η Εθνική Ταυτότητα, η Εθνική Κυριαρχία και η Λαϊκή κοινότητα έχουν διάρκεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου