Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Η γυναίκα ως πυλώνας σε μια εθνικιστική κοινωνία

 Γράφει ο Τρύφων Μπουγάς,



Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μια εποχή που τα αυτονόητα, δεν μοιάζουν ως τέτοια. Διότι η εκδοχή του εκμοντερνισμού των καιρών, έφεραν το ομορφότερο πλάσμα του κόσμου, μακριά από τις θεμελιώδεις αξίες του, με τον δούρειο ίππο του φεμινισμού.
 
Καθιστώντας, με αυτόν τον τρόπο, πιο εύκολη την διάλυση της οικογένειας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Και φυσιολογικά κατέστησαν πιο άνετη, την έκπτωση των αξιών. 
Ο λόγος, βέβαια, για την γυναίκα. Ποια θα πρέπει να είναι η θέση της σε μια κοινωνία βασισμένη στον εθνικισμό; Ποιος είναι ο καταλυτικός ρόλος της, στην επαναδημιουργία μιας εθνικιστικής κοινωνίας;
 
Το αποκαλούμενο ασθενές φύλο, επλήγη καίρια από τον εκμοντερνισμό , στην πραγματικότητα την αποσάθρωση της κοινωνίας και των ηθών. Μακριά από τις αρχές και τα πρότυπα με τα οποία μεγάλωνε για αιώνες στις παραδοσιακές  κοινωνίες, όπως άλλωστε και οι άνδρες, απομακρύνθηκε από την οικογένεια, που αποτελεί τον θεμελιώδη λίθο του κόσμου. Αποθαρρυνόμενη ενεργά, πλέον, από το να δημιουργήσει οικογένεια, αποπροσανατολίζεται και χάνει, όπως και ο σύγχρονος άνδρας,  την ταυτότητά της στον σύγχρονο κόσμο. Κι από τη στιγμή που απομακρύνεται από τον υψηλότερο και μοναδικής αξίας προορισμό που της επεφύλαξε η Φύση της, δηλαδή την μητρότητα,  καθίσταται ο πιο εύκολος στόχος, για τις επιδιωκόμενες  συνήθειες και πρακτικές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αλλά και συνάμα, περισσότερο εκτεθειμένη απέναντι στις απειλές που έχουν δημιουργηθεί κάτω από τις σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης.
Η γυναίκα είναι πρώτα απ’ όλα αυτή που δίνει σάρκα και οστά αλλά και ο πρώτος εκπαιδευτής για τα παιδιά. Γι’ αυτό και τέθηκε στο στόχαστρο η απομάκρυνσή της από τον ιερό τομέα ενασχόλησής της, που είναι η οικογένεια. Η μάνα που αποτελεί το πρότυπο για κάθε παιδί που μεγαλώνει, θα πρέπει να είναι εκείνη που αναλαμβάνει την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ώστε να πάρουν την πρώτη ύλη, για την μετέπειτα εξέλιξή τους ως ανθρώπων. Η μητέρα είναι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την ανατροφή και την παιδεία που παίρνουν τα τέκνα.
 
Σε μια κοινωνία εθνικιστική η πρόνοια και η κάθε μορφή παροχών και διευκολύνσεων στη γυναίκα, πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Είναι εκείνη στην οποία πρέπει να παρέχονται όλα τα κίνητρα, για να δημιουργήσει οικογένεια και να τεκνοποιήσει. Να έχει εξασφαλισμένες σπουδές, χωρίς καμία επιβάρυνση, με πρόνοια του κράτους. Να μην αναγκάζονται τα νέα κορίτσια, να σπουδάζουν, δουλεύοντας ταυτόχρονα, κάτι που προκαλεί πολλούς αυτονόητους κινδύνους για την σωματική και ψυχική τους υγεία και ασφάλεια. Επιδόματα για κάθε παιδί που φέρνει η Ελληνίδα μάνα στον κόσμο, ώστε να στηριχθεί στην απόφασή της αυτή. 
Μεγάλες διευκολύνσεις αδειών στον τομέα της εργασίας και εξασφαλισμένη κατοικία, αποτελούν το πρώτο μέλημα, για την γυναίκα σε μια κοινωνία εθνικιστική, σε κάθε έθνος που έχει ως προτεραιότητα το μέλλον του στο βάθος του χρόνου.
 
Για το Εθνικό Μέτωπο, η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων, για την υγιή και ασφαλή διαβίωση κάθε γυναίκας αποτελεί προτεραιότητα. Οι γυναίκες όμως οφείλουν και οι ίδιες να ενεργοποιηθούν, να συσπειρωθούν και να εντείνουν την παρουσία τους, στους πυρήνες του Εθνικού Μετώπου. Είναι εκείνες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία, εκείνες που  έρχονται αντιμέτωπες με δυσεπίλυτα προβλήματα και αδιέξοδα, τα οποία έχει προκαλέσει δυστυχώς τόσο ο άκρατος νεοφιλελεύθερος υλισμός όσο και η αριστερή προπαγάνδα που δήθεν ενδιαφέρεται για το ασθενές φύλο, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί τη γυναίκα ως εργαλείο πολιτικής προπαγάνδας και κοινωνικής αποσταθεροποίησης. Μόνον η Ελληνίδα, μπορεί ν’ ανοίξει τον δρόμο για την δικιά της νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου