Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα με Χριστό και αισιοδοξία!

 Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης,

Αντιστράτηγος ε.α. - Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ,Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει και θα φωτίσει για μια ακόμη φορά όλο τον κόσμο! Αυτό είναι πραγματικό γεγονός, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της αντίχριστης και απάνθρωπης Νέας Τάξης και των φερέφωνών της να αφαιρέσουν την λέξη «Χριστούγεννα» και την εικόνα της γέννησης του Χριστού από παντού, μετατρέποντας την εορταστική περίοδο των ημερών σε μια άθεη γιορτινή περίοδο.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι βιώνουμε μια παγκόσμια πρωτοφανή τραγική συγκυρία, κατά την οποία επικρατούν η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, η θεοποίηση της λογικής, η προώθηση της αθεΐας, η διαστρέβλωση των εννοιών, η απόρριψη της ηθικής, η διάβρωση των αξιών, η περιφρόνηση των αρετών και η δοκιμασία των συνειδήσεων. Επιπλέον, σαρώνει ο πληθωρισμός της υποκρισίας, της κενοδοξίας, της ξύλινης γλώσσας, του φόβου και της αβεβαιότητας.

Η Ελλάδα μας και ο Ελληνισμός ολόκληρος αντιμετωπίζουν σοβαρότατους κινδύνους, που απειλούν και αυτή ακόμη την επιβίωσή μας. Πρώτον, ο Τουρκικός αναθεωρητισμός, ο οποίος απειλεί ευθέως την εθνική και εδαφική μας κυριαρχία. Δεύτερον, η παράνομη μετανάστευση, η οποία με την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων αλλοεθνών και αλλοθρήσκων και την σταδιακή προδοτική «ελληνοποίηση» αυτών, διαλύουν την εθνική και κοινωνική μας συνοχή. Τέλος, η υιοθέτηση και προώθηση ξένων παρά φύση προτύπων, με την μεταστροφή των εννοιών και την ανατροπή του βιολογικού φύλου (άνδρας-γυναίκα), καταστρέφουν την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια, βασικό ανέκαθεν κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας.

Εμείς όμως επιβάλλεται να είμαστε αισιόδοξοι διότι «Χριστός γεννάται»! Γιατί με την ταπεινή αυτή Θεϊκή παρουσία, τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε και η ελπίδα για τη σωτηρία του κόσμου. Γιατί γεννήθηκε ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, η αυθεντική πηγή του γνήσιου πνευματικού φωτός! Γιατί «θαρσείν χρη, ταχ’ αύριον έσσετ’ άμεινον»!

Νέα χρονιά ανατέλλει! Μια χρονιά που αναμένεται να αναδείξει σημαντικότατα γεγονότα τόσο παγκοσμίως όσο και εντός της χώρας μας.

Αυτό το νέο έτος, το 2024, ας θυμηθούμε ότι είναι ουτοπία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας να στηριζόμαστε μόνο στις δυνατότητές μας και -πολύ χειρότερα- στις αδυναμίες μας. Ας κάνουμε μια ειλικρινή πνευματική

ενδοσκόπηση, γνωρίζοντας πλήρως τον εαυτό μας. Να καταστούμε σοφότεροι σε όλες μας τις σκέψεις και τις ενέργειες. Να γείρουμε, να ταπεινωθούμε και να γίνουμε άρχοντες της βούλησης και των παθών μας. Να στηρίξουμε τις ελπίδες μας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον μόνο αληθινό Θεό, πράττοντας παράλληλα το ανθρωπίνως δυνατόν, βαδίζοντες τον δρόμο της αρετής και αγωνιζόμενοι τον αγώνα τον αγνό για την πίστη και την πατρίδα μας.

Τέλος, ας κάνουμε «Χριστούγεννα με Χριστό και αισιοδοξία» και ας προσευχηθούμε με πίστη: «Προαιώνιε Λόγε του Πατρός, ο την σύμπασαν κτίσιν παντοδυνάμω σου λόγω συστησάμενος, ευλόγησον τον στέφανον του ενιαυτού της χρηστότητός σου, τω έτει δύο χιλιάδες και είκοσι τέσσερα, φυλάττων εν ειρήνη τους δούλους σου, ως αγαθός και φιλάνθρωπος».

Χριστέ ευλόγησε την Πατρίδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου