Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Τα παράλογα της σημερινής δημοκρατίας εν Ελλάδι

 Γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά, 




Τα 79 χρόνια από την Μάχη των Αθηνών, γνωστής και ως μάχης του Συντάγματος χωροφυλακής Μακρυγιάννη, εορτάσθηκαν την Κυριακή 3/12/2023.Λίγες εκατοντάδες Ελλήνων, μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου ,που ευρίσκεται εντός του χώρου του Συντάγματος Xωροφυλακής στου Μακρυγιάννη, κατέθεσαν στεφάνια και παρευρέθησαν στην επιμνημόσυνο δέηση που ετελέσθη ,με φροντίδα των αποστράτων της Χωροφυλακής. Απέτησαν κατ’αυτόν τον τρόπο,φόρο τιμής στους πεσόντες της μάχης αυτής, της σημαντικοτέρας της εποχής, που έκρινε και την τύχη της πόλεως των Αθηνών. Απέτρεψαν δηλαδή οι ολίγοι άνδρες της χωροφυλακής, την επικράτηση των κομμουνιστών και έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα, να μείνει ελεύθερη, μακριά από την κομμουνιστική κυριαρχία, ευημερώντας στην Δ. Ευρώπη. Η έλλειψη της παρουσίας της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εμφανής, όπως άλλωστε και η απουσία των δημοτικών αρχόντων. Η άγνοια της συγχρόνου ιστορίας, συμπλέουσα με την αριστερής προελεύσεως αγνωμοσύνη, απέτρεψαν την απόδοση τιμών στους πεσόντες του Μακρυγιάννη. Πρίν δύο εβδομάδες, η ίδια πολιτική ηγεσία, ετίμησε τους ανυπάρκτους νεκρούς εντός του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 και τον υπαρκτό, αμφιβόλων αποτελεσμάτων ξεσηκωμό των φοιτητών …Ο ίδιος λαός, ανταποκρινόμενος επιλεκτικά στα μιντιακά κελεύσματα και μόνον, τιμά μόνον τους συγχρόνους χάρτινους επαναστάτες τους επωνομαζομένους και «ήρωες». Η έλλειψη ιστορικών γνώσεων και η τεχνιέντως απόκρυψη της αληθείας για την σημαντικότατη μάχη των Αθηνών, οδηγεί στην λησμονιά των θυσιασθέντων. Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, τότε που τα γεγονότα φωτίζονταν μόνον εκ των αποτελεσμάτων τους και όχι από την βούληση συγκεκριμένων ομάδων παραποιήσεως της ιστορίας, στην συγκεκριμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής, παρευρίσκετο η πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και ο ίδιος ο Βασιλεύς, όταν το πολίτευμα ήτο Βασιλευομένη Δημοκρατία. Σήμερα, ο φέρων τον τίτλο «Υπουργός προστασίας του πολίτη», ως μη ανταποκρινόμενος στα εκ της θέσεώς του προκύπτοντα καθήκοντα , δεν θα προσέθετε κάτι ακόμη και αν παρίστατο στην εκδήλωση μνήμης.

Κάπως έτσι κυλούν οι χρόνοι και οι νεώτερες γενιές των Ελλήνων δεν θα γνωρίζουν τίποτε για τα Δεκεμβριανά, δηλαδή τις μάχες των 33 ημερών στην Αθήνα, μεταξύ των δυνάμεων του κομμουνιστικού ΕΛΑΣ και της Ελληνικής Χωροφυλακής. Και τότε, όπως άλλωστε και σήμερα, οι ολίγοι,6 υπουργοί της κυβερνήσεως Γ.Παπανδρέου, που ανήκαν στον ΕΛΑΣ, θέλησαν να επιβάλλουν την άποψή τους και να αναλάβει τα ηνία του στρατού της χώρας ο ΕΛΑΣ. Ευτυχώς που δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά τους κι έτσι στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι το 1949 ο Ελληνικός στρατός νίκησε, προσφέροντας στην Ελλάδα, την ευκαιρία να ανασυγκροτηθεί και να λειτουργήσει ως μία ελεύθερη Ευρωπαϊκή χώρα, μακράν του κομμουνιστικού παραδείσου.

Όσα κατάφερε ο Ελληνικός στρατός και η Ελληνική Χωροφυλακή ,κατά των ξενοκινήτων κομμουνιστών, την ελευθερία δηλαδή της Ελλάδος, οι σημερινοί πολιτικοί , φροντίζουν να ξεχασθούν. Άλλωστε ανιστορήτους και άνευ εθνικής συνειδήσεως, θέλουν όλους τους ανήκοντες σε έθνη πολίτες, οι ολιγάρχες της Νέας Τάξεως πραγμάτων. Ξεκινώντας από τον αιμοσταγή μακαρίτη Κίσινγκερ και τις απόψεις του περί αποϊστορικοποιήσεως των εθνών και φθάνοντας μέχρι τους σημερινούς της πολιτικής ορθότητος, όλες οι προσπάθειες των σημερινών πολιτικών ,συνηγορούν υπέρ αυτών. Οι νεοέλληνες του μέλλοντος, δεν θα γνωρίζουν ιστορία, δεν θα γνωρίζουν την γλώσσα τους και με την εν υπνώσει κριτική τους σκέψη, θα ποδηγετούνται ευκόλως από τους «εκλεκτούς» του διεθνούς ιερατείου του δικαιωματισμού. Μία ματιά στις επιδόσεις των σημερινών Ελληνόπουλων σε διεθνή διαγωνισμό τον Μάϊο ,καθιστά εμφανές το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Στα πλαίσια της αναδείξεως, των συγχρόνων εκ της αριστεράς ηρωοποιηθέντων, η Αθήνα ευρέθη αποκλεισμένη την Τετάρτη 6/12 από το γνωστό <αληταριό>, που εθιμικώς, τη ανοχή των αρμοδίων φερόντων την ευθύνη της τάξεως και της ειρηνικής συνυπάρξεως των πολιτών, καταστρέφει περιουσίες και δημοσίους χώρους, τιμώντας την μνήμη νεαρού . Κάθε χρόνο λοιπόν καίγεται η Αθήνα, ενώ αυθαιρέτως αποκλείονται της μεταβάσεως στην εργασία τους χιλιάδες των κατοίκων της. Την ιδία ημέρα δε, πέραν πάσης λογικής και κοινοβουλευτικού κανονισμού ,ετηρήθη από ομάδα κοινοβουλευτικών, ενός λεπτού σιγή εντός της αιθούσης της ολομελείας του κοινοβουλίου, κατά την διάρκεια των εργασιών του. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι η πράξις αυτή αποτελεί όνειδος για την δημοκρατία, όταν μάλιστα δεν τιμώνται, ήρωες διακριθέντες για τις πράξεις τους, υπέρ του Ελληνισμού και της Ελλάδος, με τον προαναφερθέντα τρόπο. Μέχρι αργά το βράδυ της ιδίας ημέρας οι καταστροφές κτηρίων και οχημάτων, έδωσαν όψη βομβαρδισμένης πόλεως στην Αθήνα. Την Αθήνα που την Πέμπτη, υπεδέχθη τον Τούρκο πρόεδρο, εξασφαλίζοντας άλλη μία ημέρα ταλαιπωρίας στους Αθηναίους. Ο διεκδικητής των πατρώων εδαφών και των από χιλιετιών Ελληνικών θαλασσών ,ήλθε ενδεδυμένος φίλος. Η άστοχος χρονικά επιλογή της επισκέψεως Ερντογάν προκαλεί ποικίλλες σκέψεις. Οι τοποθετήσεις των δύο προηγουμένων πρωθυπουργών της ΝΔ, αρνητικές για την συνάντηση αυτήν, δείχνει να μην προβληματίζουν την κυβέρνηση και συνεχίζει, τις άσκοπες ή και τεχνιέντως σκοπούμενες συναντήσεις με τον πειρατή. Κι ενώ αυτός κουρσεύει την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων, αναφερόμενος σε δήθεν «τουρκική μειονότητα στην Θράκη», η εδώ πολιτική ηγεσία , ισχυρίζεται ότι πορεύεται και πράττει συμφώνως με το διεθνές δίκαιο, το καταπατηθέν κατ’ εξακολούθηση από τον προσκληθέντα συνομιλητή. Η αναφορά και μόνον του ονόματος του Ελευθερίου Βενιζέλου από τον πρωθυπουργό, ως εμπνευστή της ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών, καλεί σε εγρήγορση.( Εκατό χρόνια μόνον παρήλθαν από την παράδοση της Ανατολικής Θράκης στον Κεμάλ, τη βουλήσει του).

Ήγγικεν γαρ ο χρόνος. Η σιωπή των Ελλήνων για όλα αυτά που γίνονται γι αυτούς, τη απουσία της βουλήσεώς τους, επιβάλλεται να παύσει. Το Ελληνικό έθνος επέζησε μέσω των αιώνων, με αγώνες και όχι με συνθηκολογήσεις και παραχωρήσεις κεκτημένων που εκληρονομήθησαν από τους προγόνους.

Άλλωστε ο ποιητής προειδοποιεί «ήλθαν ντυμένοι φίλοι, αμέτρητες φορές οι εχθροί μου, το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με την φτέρνα τους »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου