Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου: Για τη θλιβερή μνήμη της σφαγής των Καλαβρύτων


 Δελτίο Τύπου:

Για τη θλιβερή μνήμη της σφαγής των Καλαβρύτων

Στις εκδηλώσεις μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την ημέρα που τα Καλάβρυτα κάηκαν ολοσχερώς και εκατοντάδες αθώοι σφαγιάστηκαν, παραβρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός και ο βουλευτής Αχαΐας Σπύρος Τσιρώνης.

Αμέσως μετά την τέλεση της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών: Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και του Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια, στο Μνημείο του τόπου εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Εκ μέρους της ΝΙΚΗΣ στεφάνι τιμής και μνήμης για τα αθώα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας κατέθεσε ο πρόεδρός της Δημήτρης Νατσιός ο οποίος δήλωσε : «Πριν από 80 χρόνια σε τούτα τα ευλογημένα χώματα εκατοντάδες αθώοι σφαγιάστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. «Τα κόκαλα τους εβαρέθηκαν στο μνήμα καρτερώντας…», λέει ο Εθνικός μας ποιητής. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας οφείλει να επιστρέψει το κατοχικό δάνειο, να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις, τα αρχαία και τα τιμαλφή που έκλεψαν οι Γερμανοί» .

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου