Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟ ΛΑΘΟΣ FLYOVER ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

 Γράφει ο Δρ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου,



Στις 13 Νοεμβρίου είχα γράψει ότι το flyover – διώροφη περιφερειακή είναι λάθος έργο, που αφενός δεν θα ανακουφίσει την πόλη, αντίθετα θα επιβαρύνει επί χρόνια την κίνηση διότι θα περιοριστεί σε 2 λωρίδες η κυκλοφορία, η οποία θα επιβαρυνθεί και από τα μηχανήματα και τα αυτοκίνητα των εργολάβων.
Η ορθή λύση είναι η κατασκευή νέας περιφερειακής από τον ΤΙΤΑΝΑ βόρεια και ανατολικά του Χορτιάτη η οποία θα αναλάβει όλη την περιαστική κίνηση προς αεροδρόμιο και Χαλκιδική.
Διάβασα όμως ότι… κατασκευάζεται χωρίς οριστική μελέτη οδοποιίας. Οι εργασίες γίνονται στις παρυφές οικισμών, οι κάτοικοι των οποίων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, κοπή δέντρων και διάφορες ενοχλήσεις. Ήδη από την αρχή οι οδηγοί αντιμετωπίζουν συνεχή «μποτιλιαρίσματα». Αλλά δεν είναι μόνο ότι τα έργα γίνονται χωρίς μελέτες… οι οποίες σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου εκτιμάται ότι θα εγκριθούν … κάποια μέρα του Α’ εξαμήνου του ’24, αλλά ως εδήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας… δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη.
Έργο 450 εκ. € κατασκευάζεται χωρίς οριστική μελέτη και χωρίς ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
Αν ψάξετε άλλη τέτοια περίπτωση οπουδήποτε της γης, θα ματαιοπονήσετε.
Αλλά η ανάδοχος Κοινοπραξία ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι στο καρτέλ έργων που… αρέσει στην Κυβέρνηση και στον Μητσοτάκη και ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ.
Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σε όλο του το μεγαλείο.
ΥΓ: Το tweet της 13.11.23 επεδόθη σε Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο κλπ.
Κανείς δεν ευαρεστήθηκε να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!
Η Ελληνική Δημοκρατία… «εν τη πράξει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου