Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Aνασφάλεια παντού! Θα τους ξαναψηφίσετε κι όπου βγει;

Γράφει ο Μπουγάς Τρύφων,

Μέλος ΕΣ του Εθνικού Μετώπου,



 Ο Έλληνας πολίτης, ζει σε ένα κράτος υπό πλήρη κατάρρευση, υπό οποιαδήποτε μορφή και σε οποιαδήποτε πτυχή. Αυτή η πλήρης ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία, εξηγεί και πολλά από τα εγκλήματα που σημειώνονται καθημερινά, αφού μιλάμε για μια κοινωνική συνοχή που βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Οι μόνοι που συνεχίζουν ν’ απολαμβάνουν τον …μύθο τους στη χώρα, είναι εκείνοι που ο χιλιοβασανισμένος αυτός λαός, που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, επέλεξε για πολλοστή φορά να τον σώσει.

Η καθημερινότητα σε κάθε τομέα είναι δυσβάσταχτη. Αυτά όμως για μια κυβέρνηση, που η μόνη της έννοια, είναι το πώς θα διαχειριστεί το επικοινωνιακό κομμάτι της δικής της, πρωτίστως, αποσύνθεσης, είναι ψιλά γράμματα. Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είναι σύμφωνα με τη νεοφιλελέ κυβέρνηση, ορισμένα συμπτωματικά γεγονότα, που δεν μπορούν να πλήξουν την εικόνα της. Είναι φανερό πως αυτοί οι άνθρωποι, δεν έχουν καμία ενσυναίσθηση και το πλέον επικίνδυνο είναι πως έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Παρά το σόου με την παρουσία Υπουργών στα σούπερ μάρκετ και παρά τις εξαγγελίες, για βαριά πρόστιμα σε όσες εταιρείες προβαίνουν σε αισχροκέρδεια, ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στην χώρα μας στο 3.4% με τους καταναλωτές, να σπαταλούν πλέον ώρες ολόκληρες μπροστά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, για να υπολογίσουν αν μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους και να ζουν με την αγωνία, αν θα βγουν όχι ο μήνας, αλλά οι επόμενες μέρες. Ανασφάλεια λοιπόν για τον καταναλωτή, που ξέρει πως δεν υπάρχει κάποιος που να τον προστατεύσει ουσιαστικά.

Τεράστια η αγωνία για την ασφάλεια του πολίτη. Όταν περιστατικά, όπως αυτό που έλαβε χώρα, μπροστά από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, με το θύμα ν’ αναζητά μάταια προστασία και να δολοφονείται ενώ μιλούσε με την Άμεση Δράση. Ανασφάλεια για τους γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Να μην ξέρεις, αν θα επιστρέψουν από το σχολείο από τις συμμορίες ανηλίκων που έχουν δημιουργήσει οι συνομήλικοι λαθρομετανάστες που έχουν κουβαλήσει εδώ, οι φιλικά προσκείμενες στον πολυπολιτισμό κυβερνήσεις. Να μην ξέρεις, αν θα επιστρέψει το παιδί σου από οποιαδήποτε δραστηριότητα, διότι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να πέσει θύμα κάποιου διεστραμμένου, που θα αυξηθούν με μαθηματική ακρίβεια, αφού ο κοινωνικός ιστός, βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Ανασφάλεια, στην πρόνοια και την νοσηλεία, με την εικόνα στα νοσοκομεία να παραπέμπει σε εποχές μνημονίων, στα δημόσια νοσοκομεία, με παρατημένους σε ράντζα ασθενείς, ή ακόμα και σε καρέκλες διαδρόμων και με προτεραιότητα να νοσηλευτούν σε αυτά, μόνον σε όποιον διαθέτει μέσον. Γιατροί στα όρια της σωματικής κατάρρευσης, αλλά και της οικονομικής, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Μια χώρα που μπαίνεις σε τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα και πλοία και τραβάς στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα ή αλλιώς όπως είχε ειπωθεί λίγο πριν την τραγωδία των Τεμπών «πάμε κι όπου βγει». Κι αν για τα τρένα προειδοποιούσαν οι άνθρωποι που είναι μέσα στον οργανισμό χρόνια, μη νομίζετε πως και σε άλλα μέσα με τα οποία ταξιδεύουμε είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες στη χώρα μας. Η επιτομή της αδιαφορίας ενός κράτους που βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση, αποδεικνύεται και από το πλήρες ξεγύμνωμα του σιδηροδρομικού δικτύου από τον χαλκό, πράγμα που δεν θέλουν ν’ αναδείξουν τα συστημικά ΜΜΕ, αφού δεν θέλουν, πέρα από την αμαρτωλή σύμβαση, να δείξουν και ποιοι ακόμα είναι υπαίτιοι για την διάλυση της ομαλής λειτουργίας των σιδηροδρόμων. Διότι δεν πρέπει να λησμονούμε πως πέρσι τέτοιον καιρό, μέσα από τον ΟΣΕ υπήρχαν καταγγελίες, από έμπειρους σιδηροδρομικούς για τα τεχνικά ζητήματα, προβλήματα που αφορούσαν πλιάτσικο σε χαλκό, καλώδια και άλλα υλικά σε όλο το δίκτυο της χώρας. Η συστηματική καταστροφή των υποδομών, από τις «ευπαθείς» ομάδες, γίνεται συστηματικά με την ανοχή, όλων των κυβερνήσεων.

Η χώρα αυτή κυβερνάται πλέον από τον φόβο και την ανασφάλεια και από κανένα άλλο συναίσθημα. Η αβεβαιότητα για το αύριο του πολίτη, τον κάνει ευάλωτο. Η τελευταία γραμμή άμυνας, δεν μπορεί να είναι αυτοί που σε κατέστρεψαν. Εθνικισμός τώρα, για μια Ελλάδα ισχυρή, ελεύθερη, ανεξάρτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου