Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για την ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλίας

 


«Χωρίς αιδώ και κανένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογείως μεθοδεύει σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλίας.
Η ίδρυση ανώνυμης εταιρείας για την υλοποίηση του σχεδίου αλλά και το γεγονός ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) που ρυθμίζει αγορές, π.χ ρεύματος, πρόκειται να αναλάβει την εποπτεία των υδάτων, σηματοδοτεί μία άνευ προηγουμένου απόφαση της κυβέρνησης να εμπορευματοποιήσει το δημόσιο αυτό αγαθό, ξεκινώντας από τη Θεσσαλία.
Πρόσφατα ακούσαμε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη να υπερασπίζεται με σθένος το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διαχείριση των υδάτων της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας.
Δυστυχώς, παρόλο που εξαγγέλθηκαν και από άλλες κυβερνήσεις αντιπλυμμηρικά έργα για τον κάμπο της Θεσσαλίας μέχρι σήμερα, όλες έμειναν στο συρτάρι.
Είναι τραγικό, στο βωμό του κέρδους να βλέπουμε τα πάντα να έχουν ξεπουληθεί και να εμπορευματοποιούνται όπως έχει συμβεί και με τα λιμάνια της χώρας μας, τα δημόσια κτήρια, τα αεροδρόμια ακόμα και τους δρόμους.
Φαίνεται πως τα συμφέροντα είναι πολλά για να βιάζεται τόσο πολύ η ελληνική κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει τη διανομή του νερού, επειδή το κράτος είναι ανίκανο να αναλάβει τον έλεγχο και τη διαχείρισή του.
Ζητούμε άμεσα την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά τη διαχείριση του νερού στη Θεσσαλία και την αξιοποίηση ενός σχεδίου που θα συμβάλλει στην εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής.
Επίσης, να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή ώστε να μην κινδυνεύσουν ξανά ούτε ανθρώπινες ζωές ούτε περιουσίες όπως δυστυχώς, βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έπειτα από κάθε έντονη κακοκαιρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου