Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

Την Συνέντευξη του Ραφαήλ Καλυβιώτη επιμελήθηκε ο Γιώργος Τσουμάνης. Ο Ραφαήλ Καλυβιώτης είναι Ιδρυτής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και πρόσφατα υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα της ΝΙΚΗΣ. 



1)    Καλησπέρα κ. Καλυβιώτη, γνωρίζουμε πως είστε ένας ενεργός πολίτης με πολλές δράσεις εδώ και χρόνια. Θα θέλαμε όμως ο κόσμος να μάθει ποιος είναι ο Ραφαήλ Καλυβιώτης.
 
Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Αυτό που περιγράφετε ως «ενεργός πολίτης» είναι απλά αποτέλεσμα της αγωνίας μου για το μέλλον της πατρίδας μας. Η πρώτη μου ενασχόληση με τα κοινά ήταν όταν ακόμη ως μαθητής ήλθα αντιμέτωπος με το κίνημα εθνοαποδόμησης της ελληνικής ιστορίας και ενετάχθην αργότερα στην ομάδα του Αντίβαρου του Ανδρέα Σταλίδη, που τελικά απέσυρε το κατάπτυστο βιβλίο ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση. Στην συνέχεια ως φοιτητής ίδρυσα το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών από το οποίο προέκυψε πλήθος δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και το διαδικτυακό κανάλι Right2TheBone. Παράλληλα αρθρογραφώ εδώ και αρκετά χρόνια σε μέσα όπως η εφημερίδα «Εστία» και «Δημοκρατία». Είμαι πρόσφατα παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.
 
2)    Απ΄ όσο γνωρίζουμε είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε σε αυτή την εκλογική μάχη και συγκεκριμένα με το κόμμα της ΝΙΚΗΣ;
 
Είναι όντως η πρώτη φορά. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι. Ο πρώτος είναι ότι θεωρώ ότι η ΝΙΚΗ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα διαθέτει πρόταση πολιτισμού για το έθνος μας και δεν είναι απλά ένα κόμμα διαμαρτυρίας.
Ο δεύτερος ότι εμπιστεύομαι προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημήτρη Νατσιό, καθώς τον γνωρίζω 18 χρόνια και τιμώ την διαχρονική του ανιδιοτελή δράση σε αυτό που ευρύτερα καλούμε πατριωτικό χώρο.
 
3)    Στις τελευταίες εκλογές συμμετείχαν πολλά κόμματα του χώρου στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Όπως φαίνεται και στις ευρωεκλογές θα έχουμε αυτή την πληθώρα κομμάτων. Γιατί συμβαίνει αυτό, η ελληνική δεξιά έχει ηγέτη σήμερα;
 
Η ελληνική δεξιά καλείται σήμερα να διαμορφώσει τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να ανθίσει. Η πολυδιάσπαση του χώρου οφείλεται τόσο σε σύνδρομα ναρκισσισμού όσο και σε προσπάθειες κυβερνητικών κύκλων. Δικό μας καθήκον είναι να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να αναδειχθεί μια πραγματική εναλλακτική, αντίθετη στις διεθνιστικές προσεγγίσεις, την παγκοσμιοποίηση και την προσπάθεια επιβολής της woke ατζέντας. Αλλά πάντως η διάκριση δεξιάς - αριστεράς στις μέρες μας φθίνει. Το κύριο διακύβευμα στη Δύση είναι μεταξύ Έθνους-Κράτους και Παγκοσμίου Κράτους.
 
4)    Βλέπουμε συχνά συγκρούσεις ανάμεσα στα τρία πατριωτικά κόμματα της Βουλής, μήπως έτσι ο κ. Μητσοτάκης τρίβει τα χέρια του;

Εμείς τόσο από το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών όσο και από το Right2TheBone είχαμε επανειλημμένα κάνει εκκλήσεις για ενότητα. Στην πράξη αυτό αποδείχθηκε αδύνατο να γίνει υπό μορφή μιας συνεννόησης μεταξύ των υφιστάμενων κομμάτων. Ένας από τους βασικούς λόγους που η ΝΙΚΗ ξεχωρίζει είναι ότι γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως δεν είναι ένα αρχηγικό κόμμα αλλά ένα αυθεντικό κίνημα. Ο πραγματικός λοιπόν αντίπαλος είναι η κυβέρνηση που εδώ και καιρό προσπαθεί να ξεριζώσει τις παραδόσεις, τους θεσμούς και να ανανοηματοδοτήσει έννοιες όπως η οικογένεια. 
 
5)    Βρισκόμαστε στη δεύτερη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις τελευταίες εκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε ποσοστό 41%, τι σας κάνει να πιστεύετε πως στις ευρωεκλογές θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στον εκλογικό χάρτη;

Η επαφή μου με την κοινωνία. Στις τελευταίες εκλογές η κυβέρνηση κατάφερε να λάβει υψηλό ποσοστό χρησιμοποιώντας τον … φόβο του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον όμως κάθε ψευδαίσθηση σχετικά με το ποια ακριβώς συμφέροντα εκπροσωπεί η κυβέρνηση αλλά και το τι μεθόδους είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει για να τα εξυπηρετήσει έχει διαλυθεί. 
Η ομάδα Μητσοτάκη έχει δραστικά αλλάξει την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται. Μπόρεσαν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό για κάποιο διάστημα αλλά πλέον οι μάσκες έχουν πέσει. 
 
6)    Είστε έτοιμος να ζητήσετε την ψήφο των Ελλήνων; Τι υπόσχεται να πράξει η ΝΙΚΗ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κι εσείς προσωπικά, σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Όσο έτοιμος μπορεί να είναι κάποιος που δεν έχει κληρονομήσει τίτλους, επώνυμα ενώ ταυτόχρονα εργάζεται σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό κλάδο όπως η ναυτιλία. Σκοπός μας στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και η προάσπιση της ιδιοπροσωπείας μας στον κόσμο, της ταυτότητας μας. Η μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κιμαδομηχανή που αλέθει εθνικές ταυτότητες κατασκευάζοντας έναν woke ανθρωπότυπο, υπάλληλο των πολυεθνικών δίχως ρίζες μπορεί και πρέπει να αναστραφεί. Ταυτόχρονα όμως επειδή εμείς δεν είμαστε Βέλγιο και Ολλανδία, τα εθνικά μας ζητήματα θα πρέπει συνεχώς να αναδεικνύονται ειδικά σε ένα ακροατήριο το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους του ταχύτερα ανερχόμενου πολιτικού κύματος στην Ευρώπη, αυτό των ταυτοτικών κομμάτων. 
 
7)    Λίγους μήνες μετά την εκλογική μάχη για την Ευρώπη, έρχεται και μια ακόμη παγκόσμια κρίσιμη εκλογική μάχη αυτή των ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Τι κερδίζουμε εμείς σαν Ελλάδα αλλά και γενικότερα τι θα συμβεί στη Δύση σε μια ενδεχόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ;

Εάν κάποιος μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα από τώρα έχει μάλλον «προφητικές» ιδιότητες. Το βαθύ κράτος θα δώσει τα ρέστα του για να μην βγει ο Τράμπ. Γιατί ουσιαστικά αυτός εκπροσωπεί την δυναμική ανατροπής της πορείας την οποία η Νέα Τάξη έχει χαράξει για τον κόσμο. Στις διεθνείς όμως σχέσεις ο Ντόναλντ Τράμπ έχει αποδείξει ότι είναι ρεαλιστής. Ως εκ τούτου για να κερδίσει κάτι η χώρα μας θα πρέπει να έχει πρώτα από όλα την διάθεση να το διεκδικήσει. Και το πρόβλημά μας είναι αυτό. Θέλουμε να είμαστε τα καλά παιδιά και όχι ισότιμοι εταίροι. Το τι θα κερδίσει λοιπόν η χώρα μας θα εξαρτηθεί κυρίως από εμάς και όχι από τον Τράμπ. Κανείς δεν θα μας «χαρίσει» τίποτε όπως ξεκάθαρα φάνηκε και από τις παιδικές φαντασιοπληξίες για τον «μπαιντενόπουλο» που ακούγαμε από το 2020.

 
8)    Η ΝΙΚΗ εκλογικά μοιάζει να έχει αυτό που λέμε «πιάσει ταβάνι» γιατί κατά τη γνώμη σας  συμβαίνει αυτό και πως θα μπορούσε να ανέβει ποσοστιαία; Το ψηφοδέλτιο που πρόσφατα παρουσιάστηκε πιστεύετε θα αυξήσει αυτά τα ποσοστά;

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Η ΝΙΚΗ δεν έχει πιάσει «ταβάνι» αλλά αντιθέτως είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αναπτύξει δυναμική κυβερνησιμότητας στον πατριωτικό χώρο. Έχω την εντύπωση ότι αυτό θα φανεί και στις ερχόμενες ευρωεκλογές όπου τα ποσοστά της θα προκαλέσουν για ακόμη μια φορά έκπληξη. 
Όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο η ποιότητα των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό, η πατριωτική τους πορεία, οι ακαδημαϊκές τους περγαμηνές με κάνει να αισθάνομαι ακόμη μεγαλύτερη τιμή που συμπεριλαμβάνομαι. 
 
9)    Είστε ένας νέος άνθρωπος που ζητά την ψήφο των Ελλήνων. Θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα σε όλους τους νέους Έλληνες που είναι απογοητευμένοι από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Πώς θα τους πείσετε να έρθουν και να ψηφίσουν εσάς και το κόμμα της ΝΙΚΗΣ;

Η απογοήτευση δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για απραξία. Κρίνεται το μέλλον του Έθνους και των παιδιών μας. Η ζωή είναι αγώνας και ως τέτοιον πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε. Το να κλειστούμε μοιρολογώντας για την «άδικη ζωή» στα σπίτια μας βολεύει το σύστημα. Και εμείς πρέπει να τους ξεβολέψουμε, να τους αναγκάσουμε να κάνουν λάθη και να τους κερδίσουμε. 
 Όσο για εμένα αυτό που έχω να καταθέσω είναι η σχεδόν δεκαπενταετής δημόσια παρουσία μου. Από τα άρθρα, τις εκπομπές, τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει τόσο από το ΔΙΕΣΥ όσο και από το Right2TheBone. Είμαι εντελώς «διάφανος» υπό την έννοια ότι ο καθένας μπορεί από το διαδίκτυο να παρακολουθήσει τι είναι αυτά που λέω και πρεσβεύω τόσα χρόνια. Οι νέοι αυτοί στους οποίους αναφέρεστε μπορούν να το δουν και εάν θεωρήσουν ότι όλα αυτά πρέπει να ακουστούν και σε ένα διαφορετικό επίπεδο αυτό της Ευρωβουλής μπορούν να με ψηφίσουν. Πρέπει όμως ακόμα μια φορά να επαναλάβω ότι όλοι οι συνυποψήφιοί μου είναι εξαιρετικοί και οποίοι και να εκλεγούν είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα παράξουν ένα σημαντικό έργο υπέρ του Έθνους.
 
10)  Συχνά λέμε πως στην εποχή μας λείπουν πρότυπα. Εγώ προσωπικά διαφωνώ και θεωρώ πως υπάρχουν αλλά δεν προβάλλονται από το σύστημα. Κλείνοντας θα θέλαμε να κλείσετε προτείνοντας τρία βιβλία μεγάλων Ελλήνων της εποχής μας. Σας ευχαριστώ!

Πρότυπα υπάρχουν. Παραταύτα, όχι απλώς δεν προβάλλονται από το σύστημα αλλά ενεργητικά αποκρύπτονται και αποσιωπώνται. Για κάθε Σκορδά υπάρχει ένας Κονδύλης, για κάθε Βαλλιανάτο υπάρχει ένας Μελετόπουλος. Ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο και μπορούμε να ξεπεράσουμε πλέον τα εμπόδια που τοποθετεί το σύστημα στο να τους ανακαλύψουμε.

Ιδού τρία εξαιρετικά βιβλία :

- Σκέψεις για τις <<Πρέσπες>> 2018-2019, Η μελαγχολική saga της Ελληνικής διπλωματίας, του Ιωάννη Θ. Μάζη

- Κοινοτισμός, Το έργο του Κωνσταντίνου Καραβίδα και οι συγγενείς προσεγγίσεις, του Μελέτη Η. Μελετόπουλου

- Η νέα στρατιωτική επανάσταση και η Ελληνική αμυντική στρατηγική,του Κώστα Γρίβα

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου