Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Η Άγκυρα μιλάει για ”Τουρκική μειονότητα” στη Θεσσαλονίκη & αμφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών!

Δελτίο Τύπου,
10 - 04 - 2024,
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ,



Την ώρα που η Ελλάδα επιμένει στην πολιτική του κατευνασμού και των «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο, η Άγκυρα επιχειρεί υπογείως να επιβάλει τετελεσμένα με την δήθεν «τουρκική» μειονότητα όχι μόνο στην Δυτική Θράκη αλλά και στην Θεσσαλονίκη! 
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» (Anadolu) στις 30 Μαρτίου, «η τουρκική κοινότητα που ζει στην Θεσσαλονίκη… απαιτεί να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όσον αφορά τις θρησκευτικές της ανάγκες, όπως τζαμιά και νεκροταφεία». 
 
Ταυτόχρονα, ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου εγείρει και πάλι η Τουρκία, αυτή τη φορά με αφορμή τις εξαγγελίες της Αθήνας για δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «καθεστώς ορισμένων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες». 
 
Η Τουρκία πιέζει την Ελλάδα, δεν σέβεται τους Διεθνείς Κανόνες και η Αθήνα εξακολουθεί να πιστεύει στην ελληνοτουρκική ”φιλία”.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου