Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Υπαρξιακή αναγκαιότητα η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, H E.E. χρειάζεται φυγή προς τα εμπρός

 Δελτίο Τύπου,

Δημιουργία, Κοινότητα Πολιτών, 23 - 04 - 2024,



Υπαρξιακή αναγκαιότητα η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

H E.E. χρειάζεται φυγή προς τα εμπρός

Οι νέοι για να ψηφίσουν θέλουν νέους υποψήφιους

Debate στην Κομοτηνή με συμμετοχή του Προέδρου της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Για την ανάγκη Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο οικονομικό, την αυτάρκεια της Ε.Ε., την επιστροφή της παραγωγής, της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας στο ευρωπαϊκό έδαφος και την παροχή ουσιαστικών κινήτρων για να συμμετέχουν οι νέοι στις εκλογικές διαδικασίες έκανε λόγο από την Κομοτηνή ο Πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ #Κοινότητα_Πολιτών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Ακτσαλής.


Ο κ. Ακτσαλής συμμετείχε σε open debate που διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής, στο οποίο εκτός από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ έλαβαν μέρος ο Νικόλας Φαραντούρης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Τσουκαλάς, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Βούρος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες.


Απαντώντας σε ερωτήσεις με έμφαση στον ρόλο της Ε.Ε., αλλά και στο εάν και πως μπορούν να ενθαρρυνθούν οι νέοι για να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές, ο κ. Ακτσαλής σημείωσε αρχικά ότι απαιτείται να διαφυλάξουμε την Ε.Ε. ως «κόρην  οφθαλμού» και βέβαια να προσέλθουμε για να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές.


Παράλληλα η ίδια η Ε.Ε. χρειάζεται να ενδυναμώσει την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και άμυνα, καθώς και να προωθήσει την πολιτική ολοκλήρωση της, προκειμένου η ένωση της να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.


Στο πλαίσιο αυτό, κατά τον ίδιο, είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη ενεργειακή αυτάρκεια και το να επαναπατριστεί πίσω στην Ε.Ε. η παραγωγή, η μεταποίηση, η βιομηχανία και η βιοτεχνία.


Για την ενεργότερη και μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στις συλλογικές Ευρωπαϊκές διαδικασίες ο κ. Ακτσαλής υπογράμμισε ότι «όταν θέλεις να πείσεις τους νέους να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, χρειάζεται να βάλεις νέους υποψήφιους», ενώ υπογράμμισε πως η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει και την καθιέρωση on-line voting.


«Είναι ευθύνη των κομμάτων να κατεβάζουν αξιόλογους, νέους ανθρώπους που θα πείσουν τους συνομήλικους τους» κατέληξε ο κ. Ακτσαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου