Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Στις Ευρωκάλπες η στα….χαρακώματα


Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα 9 Ιουνίου 2024.’’

Είναι η 4η Εκλογική Διαδικασία σε διάστημα ενός έτους που ελπίζουμε για άλλη μια φορά να μην αναδειχθεί νικητής η αποχή.

‘’Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την χρονιά των εκλογών’’, αμφιβάλλοντας βέβαια για το κατά πόσο αντικειμενική είναι η νεολαία που ακούει παρακμιακές μουσικές, δεν γνωρίζει ούτε τα πιο σημαντικά Ιστορικά γεγονότα του Έθνους μας, έχει σταματήσει να φλερτάρει και να σκέφτεται ‘’καίγοντας’’ τον χρόνο του παρακολουθώντας διαδικτυακές εφαρμογές με ανούσιο περιεχόμενο.

‘’Μπορείτε να κάνετε χρήση της επιστολικής ψήφου, εφόσον εγγραφείτε εντός της προθεσμίας στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.’’ Αυτό γράφουν οι σελίδες των ανάλογων κρατικών υπηρεσιών, χωρίς καν να γνωρίζουν πραγματικά πόσοι είναι και που βρίσκονται οι Έλληνες του Εξωτερικού.

Βέβαια και ο ηγεμόνας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε:

«Το αδιάβλητο στις εκλογές δεν είναι πλέον δεδομένο»

Μήπως τελικά αρχίζουν να ψελλίζουν αυτά που οι περισσότεροι αρνούνται να δεχθούν;

Κυρ. Μητσοτάκης: «Στις ευρωεκλογές θα κριθεί αν η χώρα θα μείνει σταθερή και σε τροχιά προόδου και θα αποφασιστεί αν όλα όσα πετυχαίνουμε καθημερινά θα έχουν συνέχεια».

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει ή να εκβιάσει τους υποτακτικούς για την ανύπαρκτη πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Συνέχεια μιλάει για επιτυχίες και νούμερα που δεν ανταποκρίνονται σε κανένα στατιστικό δεδομένο. Εάν δεν είμαστε τελευταίοι, σίγουρα θα είμαστε δεύτεροι από το τέλος. Πόσοι από όλους αυτούς τους, Γραμματείς και Φαρισαίοι και απόγονοι αυτών κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, έχουν την παραμικρή συναίσθηση για το επίπεδο ‘’επιβίωσης’’ του μέσου Έλληνα. Κανένας αριθμός και γράφημα των υπουργείων δεν μπορεί να εκφράσει την κατάντια αυτού του λαού που έφτιαξε Κοσμοκρατορίες. Τα νούμερα δεν γεμίζουν κοιλιές, ούτε καρδιές, ούτε χτίζουν όνειρα. Όλοι και Όλα στο σχέδιο εξόντωσης μας. Μια Εθνική πορεία που ποτέ δεν γεύτηκε την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση αλλά συνέχισε μέχρι και σήμερα να σφίγγει το ζωνάρι, όπως μας προέτρεπαν οι εθνικοί καταστροφείς. ‘’Σφίχτε κι άλλο το ζωνάρι’’. Στην πλαστή ευημερία της προ και μετά Ευρώ περιόδου, στην προΜνημονιακή και μεταΜνημονιακή εποχή του 2024 οι Ευρωεκλογές για άλλη μια φορά μας θυμίζουν το Ευρωπαϊκό όνειρο που δεν είδαμε ποτέ.Η Ευρώπη σήμερα το 2024 όσο ποτέ άλλωτε δείχνει να μην έχει ταυτότητα, προβάλλοντας μια αβεβαιότητα, όπως και η ζωή του μέσου Ευρωπαίου. Οι οικονομικοί και γεωστρατηγικοί κλυδωνισμοί εντός και πέριξ της ευρωζώνης, την έχουν καταστήσει έναν άβουλο μηχανισμό ως προς την προάσπιση Αξιών, ανθρώπινων κεκτημένων και Εθνικών ταυτοτήτων και συνόρων.

Άραγε κατά πόσο η ψήφος στις Ευρωεκλογές δείχνει τις τάσεις που εκφράζονται σε κάθε χώρα; Μάλλον όχι καθώς ουδέποτε οι αποστολές των ευρωβουλευτών μας δεν κράτησαν την Εθνική και Πολιτισμική στάση που θα αναμέναμε. Βέβαια όλα ξεκινούν από την αξιοκρατία που είναι ανύπαρκτο κριτήριο του νεοέλληνα και αποτέλεσμα αυτού οι αντιπρόσωποι σε Εθνικό κοινοβούλιο και Ευρωκοινοβούλιο. Οι ίδιες οι κυβερνήσεις τροφοδοτούν συνέχεια αυτό το κλίμα, αφού και σ’ αυτές δεν προέχει ποιος μας εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά η αύξηση των ποσοστών τους. Ευρωβουλευτές που με δυσκολία μπορούν να μιλήσουν ακόμα και την μητρική του γλώσσα, την Ελληνική. Ποδοσφαιριστές, Ηθοποιοί, Τραγουδιστές και λοιποί τυχαίοι προσπαθεί να μας πείσει το σύστημα ότι είναι ικανοί αντιπρόσωποι μας. Εμείς βέβαια τους αποδεχόμαστε και συναινούμε στην υποταγή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν η 9η Ημέρα του Ιουνίου δεν μας βρει στις κάλπες, σίγουρα θα βρει την ανθρωπότητα στα χαρακώματα της Ταυρίδας ή σε κάποιο πυρηνικό καταφύγιο του Κιέβου. Ακόμα και αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας Ευρώπης που δεν ερωτηθήκαμε εάν το θέλαμε. Συμφωνίες Ειρήνης που υπέγραψαν και εγγυήθηκαν Ευρωπαϊκά κράτη δεν τηρήθηκαν και οδήγησαν την Ελληνική τότε αλλά Ρωσική τώρα περιοχή της Ταυρίδος να αποτελέσει πεδίο πολεμικών επιχειρήσεων. Για άλλη μια φορά η Ευρώπη αμέτοχη για κατάπαυση αλλά με προθυμία στην παροχή οπλισμού στους παράνομους ουκρανούς, κάτι ανάλογο που έγινε και στο Κοσσυφοπέδιο, ιερή Γή των Σέρβων.

Πριν σχηματίσεις λοιπόν τον Σταυρό επιλογής στο Ευρωψηφοδέλτιο σκέψου πως θέλεις να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη.

Το Κ.Υ.Μ.Α. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ λαμβάνει μέρος στις Ευρωεκλογές με τον συνδυασμό του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και έχει να σου προτείνει δύο μαχητές της ζωής και των Εθνικών Αξιών.

Αναστάσιος Συμιγδαλάς Πρόεδρος Κ.Υ.Μ.Α. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ὀ Αναστάσιος Συμιγδαλάς γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1972 όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Στην Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών κα Επαγγελμάτων, επέλεξε να δώσει διέξοδο στις Τεχνολογικές ανησυχίες του, στον Τομέα των Μηχανικών Αυτοκινήτων. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να ικανοποιήσει την επιθυμία του για ένα επίπεδο παραπάνω στη γνώση, κι έτσι συνέχισε τις σπουδές του με τον Τομέα Μηχανολογίας Βιομηχανικής Παραγωγής. Οι καιροί χαλεποί για την όμορφη χώρα μας στον χώρο της Βιομηχανικής Παραγωγής λόγω της ελαχιστοτάτης ανάπτυξής της.

Έτσι η πρώτη επαγγελματική έξοδος τον βρίσκει ως ταξιδιωτικό πράκτορα σε μεγάλο πρακτορείο της Αθήνας. Ο συγχρωτισμός με ανθρώπους-ταξιδευτές και νέους γεωγραφικούς προορισμούς ίσως απετέλεσε την δίψα για τα βιβλία. Ξεκινώντας από βιβλία που αφορούσαν την γεωγραφία, την ιστορία, τον πολιτισμό των λαών της οικουμένης, άρχισε να γίνεται λάτρης της έντυπης πληροφόρησης, βρίσκοντας θαυμαστό τον κόσμο της εκδοτικής παραγωγής.

Παρ’ όλες τις ευκαιρίες που του εδόθησαν, δεν θέλησε να ασχοληθεί αμέσως με τις εκδόσεις αλλά να κατεβεί τα σκαλιά όλης της εκδοτικής διαδικασίας, μαθαίνοντας και εξερευνώντας τα μυστικά της. Και φυσικά από που ξεκινά η εκδοτική παραγωγή; Από το χαρτί… Για 16 χρόνια ακολούθησε τον μυστικό κόσμο των εκδόσεων, από την αρχή ως το τέλος, εργαζόμενος σε εταιρεία εμπορίας χάρτου, μεγάλης εμβέλειας και καταγράφοντας επίμονα και επίπονα κάθε μικρό και μεγάλο στάδιο αυτής της διαδρομής.

Εν τέλει, τον Σεπτέμβριο του 2012 γεμάτος όρεξη, γνώσεις ανησυχίες, αναλαμβάνει τον εκδοτικό οίκο «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» ως εκδότης και εμπορικός Διευθυντής.

Με την πεποίθηση ότι οι Έλληνες όσο γνωρίζουν τον αληθινό εαυτό τους, τόσο πιο σπουδαίοι αποδεικνύονται, βρίσκεται στο τιμόνι των εκδόσεων «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε έναν ιδιαίτερο γεωγραφικό προορισμό… την Ελλάδα.

Σοφία Τζουμερκιώτη Αντιπρόεδρος Κ.Υ.Μ.Α. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η Σοφία Τζουμερκιώτη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1977 και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους Αθήνας όπου και τελείωσε το σχολείο.

Σπούδασε Περιβαλλοντική Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ (BSc Environmental Biology) και κατόπιν, μεταπτυχιακά, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου (MBA Business Administration).

Ζει μόνιμα στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1996.

Εργάζεται στα βασιλικά ταχυδρομεία του Ηνωμένου Βασιλείου (Royal Mail) ως υπεύθυνη της Μονάδας Διαχείρισης Διευθύνσεων (Address Management Unit – AMU). Έχει διατελέσει προηγμένος σύμβουλος πελατών των βασιλικών ταχυδρομείων.

Μιλά ελληνικά, αγγλικά και κατέχει βασικές γνώσεις ισπανικών.

 

Σπύρος Καλούτσης,

Γενικός Γραμματέας Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου