Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Flat tax rate για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δελτίο Τύπου, 24 - 04 - 2024,
Δημιουργία, Κοινότητα πολιτών,


Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ #Κοινότητα_Πολιτών κάνει πολιτική από τους πολίτες και για τους πολίτες επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημιουργίας, κ. Βαγγέλης Ακτσαλής, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης στην εκπομπή «Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο Live» με τον Αριστείδη Βασιλειάδη.

«Πρεσβεύουμε την κοινή λογική και το αυτονόητο» τόνισε ο κ. Ακτσαλής, ενώ αναφερόμενος στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών σημείωσε ότι είναι δαιδαλώδης με αποτέλεσμα το κράτος να μην είναι αρωγός στο επιχειρείν, αλλά εμπόδιο.

Από την πλευρά του ο Ά Αντιπρόεδρος της Δημιουργίας, κ. Βασίλης Πανίδης, υπογράμμισε ότι η καθιέρωση ενός flat tax rate είναι πολύ σημαντική για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς το τεκμαρτό σύστημα είναι άδικο.

Για το ασφαλιστικό σύστημα δε ο κ. Πανίδης παραθέτοντας τη δυσμενή εικόνα του στην Ελλάδα δήλωσε ότι χρειάζεται να μετατραπεί από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό.

Ο Πρόεδρος της Δημιουργίας τόνισε επίσης ότι είναι «ωρολογιακή βόμβα» το δημογραφικό για το ασφαλιστικό, ενώ μέρος της λύσης είναι να δοθούν κίνητρα ιδιωτικής ασφάλισης.

Τέλος για την έκπτωση της τάξης του 10% στον ΕΝΦΙΑ όταν ασφαλίζονται κατοικίες, ο κ. Πανίδης τόνισε ότι η έκπτωση είναι πολύ μικρή και η όλη διαδικασία είναι πρόχειρη με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου