Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ξυπόλητοι στ’ αγκάθια, στον δρόμο προς τις Βρυξέλλες…

Γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά,


Μεγάλο θέμα προς συζήτηση, άνοιξε η παρουσίαση των ψηφοδελτίων των κομματικών σχηματισμών, για το Ευρωκοινοβούλιο. Με επίσημες εκδηλώσεις όλοι τους προσπαθούν να πείσουν ότι διαθέτουν το καλύτερο στελεχωμένο ψηφοδέλτιο με αξιολόγους υποψηφίους. Άνθρωποι, μηδέποτε ασχοληθέντες με την πολιτική, με σπουδές επαρκείς ή όχι και με μηδενική ή ελαχίστη συνήθως επαγγελματική εμπειρία ,σε πεδία έχοντα σχέση με το έργο το οποίο θα κληθούν να προσφέρουν εάν εκλεγούν, κοσμούν κάποια εκ των ψηφοδελτίων. Πρώτη θέση σ’ όλη αυτήν την προσπάθεια, κατέχουν οι τηλεοπτικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης, συνήθως μέσω εκπομπών αμφιβόλου ποιότητος ή αρθρογραφούντες σε έντυπα συγκεκριμένων αποχρώσεων. Εύκολη λεία των λόμπι των πολυεθνικών ,που εδρεύουν ατύπως εντός του κοινοβουλίου, ετοιμάζονται για την οικονομική τους ανέλιξη, αλλά και για την ικανοποίηση των ευρωπαϊκών «θέλω» του επικεφαλής του πολιτικού οργανισμού στον οποίον ανήκουν. Παραλλήλως οι προτείνοντες αυτούς, ιδίως των κομμάτων εξουσίας, προσπαθούν μέσω της αναγνωρισημότητός τους να συλλέξουν ψήφους. Στοχεύουν στους αδιαφόρους ή αμορφώτους πολίτες, προκειμένου να εκλέξουν δικό τους μικρό στρατό στο ευρωκοινοβούλιο, που θα τον χρησιμοποιούν κατά περίπτωση. Ελπίζουν ότι στηρίζοντας τις προτάσεις κάποιων συντεχνιών ή ακόμη και μεγάλων βιομηχανιών, θα αποκομίσουν σε ατομικό πάντοτε επίπεδο, τα μέγιστα. Για την πατρίδα, ούτε λόγος. Πειθήνια όργανα οι ίδιοι, σπανίως χρησιμοποιούν τις δυνατότητές τους, για να προωθήσουν κάποιο εθνικό θέμα, συνήθως «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»

Ποια Ευρώπη θέλουμε;

Θλίψη προκαλεί η αδιαφορία που επιδεικνύουν ,οι έχοντες την ευθύνη των κομματικών σχηματισμών, για την κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Λογικά, σε μία δημοκρατική χώρα, το ζητούμενο θα ήτο ,το «ποιά Ευρώπη θέλουμε»; Θα γίνονταν συζητήσεις, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, για τις προτεραιότητές ενός εκάστου εξ αυτών στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Θα καλούνταν οι πολίτες να αποφασίσουν επί τη βάσει των πολιτικών θέσεων και πρακτικών και όχι με γνώμονα την προεδρική στήριξη ή την αναγνωρισημότητα κάποιων. Θα ετίθεντο ερωτήματα και θα εγίνοντο τοποθετήσεις για την Ευρώπη των Εθνών, ή την παγκοσμιοποιημένη Ευρώπη των καιροσκόπων ηγετίσκων και των Νεοταξικών προταγμάτων. Για την ΕΕ των λόμπι των φαρμακοβιομηχανιών και των βιομηχανιών πολεμικού υλικού. Για τα καλά ή όχι φυλασσόμενα σύνορα της Ευρώπης, για την αντικατάσταση των πληθυσμών της, που γίνεται χωρίς την έγκριση των Ευρωπαίων πολιτών, με πένητες μουσουλμάνους της Ασίας και της Αφρικής. Όλα αυτά όμως θα αφύπνιζαν τους πτωχευμένους και αγωνιούντες για την επιβίωση Έλληνες και αυτό από τους κρατούντες, θεωρείται επικίνδυνο. Ο λαός που κοιμάται και «μορφώνεται» διαμορφώνοντας συγχρόνως γνώμη, μόνον από τηλεοπτικά διαχεόμενες πληροφορίες, είναι ο κατάλληλος για την Ευρώπη των μεγάλων συμφερόντων και οι Έλληνες πολιτικοί, στην πλειοψηφία τους το ασπάζονται αυτό.

Μέσα από τους διαρκείς διαλόγους, θα εγίνοντο ξεκάθαρες οι πολιτικές που επρόκειτο να ακολουθηθούν και η απόφαση για την στήριξη ενός κομματικού σχηματισμού ευρωπαϊκού προσανατολισμού, θα ήτο συνειδητή.

Στήριξη του Κοσσόβου για την είσοδό του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Προσφάτως είχαμε το γεγονός, Ελληνίδα βουλευτής της ΝΔ, να εισηγηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης την είσοδο του Κοσσόβου σ’ αυτό ως μέλος του, και οι μετέχοντες βουλευτές, να το ψηφίσουν πλήν ενός. Ευκαιρία είναι να ανοίξει τώρα διάλογος, για την στήριξη ή όχι ακρίτως, των προτάσεων ευρωπαϊκών χωρών, έστω και αν είναι ενάντιες στις εθνικές μας προοπτικές. Εν προκειμένω ,η Ελληνίδα βουλευτής, η εισηγήτρια ,έπραξε πέραν της εθνικής γραμμής, εκουσίως λησμονώντας την κατάληψη της μισής Κύπρου από την Τουρκία, συνδράμοντας συγχρόνως στην επεκτατική πολιτική της Αλβανίας. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η εν λόγω, εξέφρασε προσωπική πολιτική ή κυβερνητική. Και για τις δύο περιπτώσεις, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, για τις οποίες έχουν υποχρέωση οι κυβερνώντες να λογοδοτήσουν.

Εκλογές αμνησίας…

Πλησιάζοντας η ημερομηνία των εκλογών, οι κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού αυξάνονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ,μέσω του προέδρου του, να προβάλλει το καινούργιο αφήγημα περί θρησκευτικότητος των μελών του και δή του προέδρου του. Εικόνες της αναγνώσεως του Συμβόλου της Πίστεως, όπως και δηλώσεις για το θεόσταλτο μήνυμα κατά το μυστήριο της βαπτίσεως του, προκαλούν τον γέλωτα, αναδεικνύουν όμως και το μείζον θέμα της ελλείψεως σοβαρής αντιπολιτεύσεως. Σε αντίθεση η ΝΔ, αφού απορρόφησε σε κυβερνητικές θέσεις ,στελέχη του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, φρόντισε να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό της, τους εναπομείναντες θεσιθήρες, εκείνης της αθλίας, καταστρεπτικής για την χώρα περιόδου. Προφανώς η στόχευση, της πέριξ του προέδρου της ομάδος, είναι η ανάδειξη της αριστερών προδιαγραφών πορείας του κόμματος. Επίσης, την τελευταία στιγμή, συγκατέλεξε ανάμεσα στους υποψηφίους και τον σημαντικό για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, εκλεγμένο αλλά φυλακισμένο δήμαρχο της Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη. Συμβολική κίνηση, κενή περιεχομένου όμως, δεδομένου ότι η μέχρι τώρα στάση της κυβερνήσεως, υπήρξε χλιαρή έως και αδιάφορη, έναντι του πρωθυπουργού της γείτονος δυνάστη των ομογενών, αυθαιρετούντα επί της Ελληνικής γής και φυσικά και επί της εκλογής Μπελέρη στον δημαρχιακό θώκο, της πολύπαθης Χιμάρας.

Συγχρόνως, τα κόμματα εξουσίας, έστω και αν δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές, ακολουθούν πολιτική αμνησίας. Λειτουργούν, ως να μην ευθύνονται για το ξεπούλημα του ονόματος της γλώσσας και της Μακεδονικής εθνότητος στους Σλάβους των Σκοπίων, οι του ΣΥΡΙΖΑ. Ως να μην αναγνωρίζουν τις θλιβερές επιπτώσεις από τον εποικισμό της χώρας και την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, όλα τα κόμματα. Ως να μην αντιλαμβάνονται οι της ΝΔ, ότι η ψήφιση του επαισχύντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία από αυτούς, ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές της ανοχής των ψηφοφόρων της. Πιστεύει λοιπόν, ότι με την ένταξη του ομογενούς στο ψηφοδέλτιο, όπως και με ονόματα διακεκριμένων αθλητών, δημοσιογράφων, τηλεπερσόνας κλπ, οι νεοδημοκράτες θα λησμονήσουν την μεγάλη προσβολή προς την ανθρώπινη ύπαρξη και στην μητρότητα που

δια νόμου θεσμοθέτησε. Αγνοεί ότι η περιφρόνηση προς τα μέλη της,τις αρχές και τις αξίες της ,δεν καλύπτονται.

Στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, επιβάλλεται να εκλεγούν Έλληνες που θα εκπροσωπούν τις Εθνικές θέσεις

Στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, επιβάλλεται να εκλεγούν Έλληνες που θα εκπροσωπούν τις εθνικές θέσεις, όχι απλώς Ελληνόφωνοι, αλλά και Ελληνόψυχοι. Αρκετά με τους υπαλλήλους των ξένων συμφερόντων, των απάτριδων κολάκων του ιερατείου των Βρυξελλών και της Γερμανοκρατουμένης Ε.Ε. Η Ευρώπη οφείλει τώρα να επανακτήσει τις αξίες της, τον πολιτισμό της και την ενιαία πολιτική της, μακριά από επιβαλλόμενες θέσεις της woke ατζέντας, των Νεοταξικών απανθρώπων τάσεων και την υποδούλωση στον Δικαιωματισμό. Της αξίζει ένα φωτεινό μέλλον, απαλλαγμένο από ΜΚΟ που προωθούν την ισλαμοποίησή της, από νοσούσες πολιτικές και από αδυνάμους χειραγωγουμένους πολιτικούς.

Οι ψηφοφόροι οφείλουν να επιλέξουν, με γνώμονα την ικανότητα των επιλεγέντων ,να είναι συνεπείς στο «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου