Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Aντίσταση στην Τουρκική άρνηση: «Κοινός αγώνας για την αναγνώριση των γενοκτονιών» – «Είμαι Έλληνας και θα παλέψω γι’ αυτό» – Αρμενία στηρίζει Ελλάδα




Ηχηρότατη « απάντηση» σε όλους τους αρνητές της γενοκτονίας των Ποντίων  έδωσε ο  Ελληνο-Αρμένιος αντιπρόεδρος της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης, Eduard Sharmazanov, ο Βουλευτής  Tachat Vardapetyan και εκπρόσωποι εθνικών μειονοτήτων, που επισκέφθηκαν το Σάββατο 19 Μαΐου το Αρμενικό  Μνημείο της γενοκτονίας  στο Ερεβάν για να τιμήσουν  τη μνήμη των  350.000 θυμάτων της ελληνικής γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους αποκαλύπτοντας ότι ήταν ένα κοινό  τρομερό σχέδιο  από τους νέο-οθωμανούς κατά των δύο λαών


Σε μια συνομιλία σε δημοσιογράφους, ο Σαρμαζάνωφ υπενθύμισε ότι το αρμενικό κοινοβούλιο αναγνώρισε ομόφωνα τη γενοκτονία των Ελλήνων το 2015 ως μια προσπάθεια διεθνοποίησης της γενοκτονίας των Ποντίων .
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ο βασικός εισηγητής για το θέμα»,δήλωσε ο Αρμένιος αξιωματούχος .
«Ταυτόχρονα, εμείς,  οι Έλληνες και οι Κύπριοι εταίροι μας έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για την καταπολέμηση της άρνησης. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος καταδίκασαν την πολιτική άρνησης της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν αρκεί…πρέπει να διεθνοποιήσουμε και άλλο αυτήν την τραγωδία σε όλο τον κόσμο », τόνισε ο Ελληνο-Αρμένιος αξιωματούχος .
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική, ασσυριακή και αρμενική διασπορά και οι τρεις χώρες μαζί μπορούν να αντισταθούν στην τουρκική άρνηση…( ξεφτιλίζοντας τις σαθρές και έωλες τουρκικές αιτιάσεις περί δήθεν πολέμου και περί « απωλειών» …μάχης) .
Οι Τούρκοι πάντα είχαν και έχουν μια καλή δικαιολογία για να «σκεπάσουν» τα τερατώδη εγκλήματα τους…τα οποία συνεχίζουν τόσο στην Συρία κατά των Κούρων όσο και με την άνανδρη και ύπουλη φυλάκιση δύο Ελλήνων στρατιωτικών…χωρίς κατηγορία.
Ο Sharmazanov, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής, δήλωσε ότι οι 24 Απριλίου και 19 Μαΐου ήταν οι πρώτες και κύριες ημερομηνίες  αναζωπύρωσης των τουρκικών θηριωδιών κατά των Ελλήνων Ποντίων .
«Όπως είπα και πριν, είμαι 100% Έλληνας και 100% Αρμένιος, και αυτό μου δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη για να αγωνιστώ για τη διεθνή αναγνώριση τόσο της γενοκτονίας των Αρμενίων όσο και των Ελληνικών γενοκτονιών», ανέφερε ο Αρμένιος βουλευτής.
Στις 24 Απριλίου οι Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο μνημονεύουν την 103η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων που ξεκίνησε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915 και συνεχίστηκε μέχρι το 1923.
Μέχρι στιγμής, περίπου 36 χώρες, εκατοντάδες φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και διεθνείς οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει τη δολοφονία 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία.
Η Τουρκία αρνείται μέχρι σήμερα το παραμικρό ενώ απειλεί πολλές χώρες με διακοπή των σχέσεων αν αυτές προβούν στην αναγνώριση αυτή ή οποιαδήποτε άλλης.
Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στιγμή…στην Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα άσχημο κλίμα ,  ειδικά χθες  19 Μαΐου 2018, ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είχε  παραχωρήσει  την πόλη για εκδηλώσεις του 2ου αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride.
Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.
Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων και στην συνέχεια κάποιοι παράνομα  προέβησαν σε σωματική επίθεση εναντίον του, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα, ώσπου φυγαδεύτηκε από την αστυνομία.
Την  ημέρα όμως  που όλη η Θεσσαλονίκη βρισκόταν  επί ποδός για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου 1919), μέσα σε αυτήν  λάμβανε χώρα  εκδήλωση της Τουρκίας για το «Έτος Τροίας» ( καπηλεύονται ξένη ιστορία με σκοπό σε 40-50 χρόνια να την μην θυμάται κανένας τίποτα) , αλλά και  εκδηλώσεις άλλων μορφών από την κοινότητα των ομοφυλόφιλων.
Τραγικές στιγμές για μια χώρα σαν την Ελλάδα που βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις  από πρωτόγνωρες πολιτικές πολλών αξιωματούχων πάσης φύσεως και κόμματος . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου