Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Επικίνδυνος πανθρησκειακός αχταρμάς! Γιόρτασαν το Ραμαζάνι σε εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)





Στο Βέλγιο, στην ευρωπαϊκή χώρα εκείνη όπου το «Κόμμα του Ισλάμ» κερδίζει ακατάπαυστα ψήφους και υπόσχεται δημιουργία Ισλαμικού Κράτους είχαμε προ ημερών το νέο ρεσιτάλ της πανθρησκείας !!!
 Στην βελγική πρωτεύουσα σε μια εκδήλωση πανθρησκειακού αχταρμά Χριστιανοί και Εβραίοι συναντήθηκαν με Μουσουλμάνους στην χριστιανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννου για να σηματοδοτήσουν την έναρξη του Μουσουλμανικού Ιερού Μήνα, του Ραμαζανιού.

«Επιλέξαμε αυτήν την στιγμή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, μήνα της μοιρασιάς και της συγχώρεσης, για να γιορτάσουμε και να μοιραστούμε με εκκλησίες όλων των θρησκειών και όλων των πολιτισμών, να δείξουμε ότι οι μουσουλμάνοι δεν είναι όλοι τρομοκράτες και ότι πρέπει να έχουμε μια καλή συνύπαρξη μεταξύ των θρησκειών και άλλων φιλοσοφιών », εξήγησε ο Lahcen Hamouch, Πρόεδρος της Ένωσης Αλ Μουουάν.
Και όλοι στην εκκλησία μοιράστηκαν το Iftar, το γεύμα που καταναλώνουν μουσουλμάνοι μετά το ηλιοβασίλεμα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
«Αυτό που κάνουμε είναι εξαιρετικά συμβολικό και προέρχεται από κοινές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο ρ/καθολικός ιερέας Jacques Hanon.
«Θέλουμε επίσης να δείξουμε δύναμη που να ανταποκρίνεται στα εμπόδια, τους φόβους, τη βία, το μίσος και τις διακρίσεις».
Αυτή είναι μια στιγμή που μοιραζόμαστε με άλλους και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να μιλήσουμε μεταξύ μας παρά όταν τρώμε μαζί, να καθόμαστε μαζί σε ένα τραπέζι, τίποτα δεν θα ήταν πιο ευχάριστο», δήλωσε η Evelyn Haberfield από την εβραϊκή κοινότητα στις Βρυξέλλες.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου