Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Αυτό είναι το «ολιστικό σχέδιο» ανάπτυξης που ετοίμασε η κυβέρνηση

Με τον τίτλο «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το µέλλον» παρουσιάζει η κυβέρνηση σε 106 σελίδες  το αναπτυξιακό της σχέδιο και να πείσει τους δανειστές ότι έχει στρατηγική για την μεταμνημονιακή εποχή.
Σε ότι έχει να κάνει με την φορολογική πολιτική οι αναφορές της κυβέρνησης παραπέμπουν μάλλον σε ευχολόγιο καθώς επαναλαμβάνονται οι εξαγγελίες περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Στην εισαγωγή του συγκεκριμένου υποκεφαλαίου σημειώνεται: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη, η φορολογική πολιτική θα συμβάλει στην προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων και στην αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της σταδιακής μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την εργασία, καθώς και μέσω της καθιέρωσης σταθερού φορολογικού καθεστώτος για την ενίσχυση των ξένων και των εγχώριων επενδύσεων. Η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα διευκολύνει τις επενδύσεις σε εξαγωγικούς τομείς της οικονομίας και θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης με πολλά μακροοικονομικά και φορολογικά οφέλη. Η μείωση της φορολογίας εταιρειών θα έχει άμεση επίδραση στην κερδοφορία των επιχειρήσεων και θα στοχεύει στην παροχή βοήθειας στις εγχώριες επιχειρήσεις και στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Η σταδιακή μείωση της φορολογίας, η οποία συμπληρώνεται από την παραγωγικότητα και τα επενδυτικά κίνητρα για την εργασία και τις επιχειρήσεις αντιστοίχως, θα συνεισφέρει ανάλογα στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη».
Το protothema.gr αποκάλυψε όλο το «ολιστικό πρόγραμμα» της κυβέρνησης και μπορείτε να το διαβάσετε [εδώ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου