Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Εριξε το σύνθημα ο Μ. Σαλβίνι – «Πρώτα οι Ιταλοί!» – «Σκόρπισε» τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ με ανάρτηση «φωτιά» – Στην αντεπίθεση οι πατριωτικές δυνάμεις

Eριξε το σύνθημα αντεπίθεσης ο νέος ηγέτης της Ιταλικής Δεξιάς. Ηδη οι γραφειοκράτες και έμμισθοι υπάλληλοι της ΕΕ έχουν χάσει τον ύπνο τους από την νέα κυβέρνηση της Ιταλία και ειδικά από τον Ματέο Σαλβίνι.
Ο γραμματέας της Λέγκα απάντησε μέσω Twitter και στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «αν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για το έλλειμμα, το χρέος και τις τράπεζες, θα κινδυνεύσει η χρηματοοικονομική σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης».

«Είναι μια ακόμη απαράδεκτη παρέμβαση. Δεν ζήτησα ψήφους και εμπιστοσύνη για να συνεχίσω να ακολουθώ την οδό της φτώχειας, της επισφαλούς εργασίας και της μετανάστευσης. Πρώτα οι Ιταλοί!», έγραψε ο κ. Σαλβίνι.
Με λίγα λόγια, τον σκόρπισε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ο νέος Ιταλός ηγέτης, δείχνοντας από τώρα, αυτό που θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον.
Ο Σαλβίνι είναι γιός επιχειρηματία, έκανε καριέρα στην εκπαίδευση, ενώ εγκατέλειψε τις σπουδές του στην Ιστορία, το 1993, για να εκλεγεί ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος του Μιλάνου. Ανέβηκε γρήγορα τα σκαλοπάτια της κομματικής ιεραρχείας. Δούλεψε ως δημοσιογράφος σε δύο Μέσα, φιλικά στη Λίγκα, και εξελέγη ευρωβουλευτής το 2004.

Ωστόσο, κατόρθωσε το 2013 να διαδεχθεί τον Ουμπέρτο Μπόσι. Ο Ματέο Σαλβίνι κληρονόμησε ένα κόμμα σε κατάρρευση και το ανάστησε σε συνεργασία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Υπό την ηγεσία του, η Λέγκα του Βορρά αφήνει σιγά σιγά την διεκδίκηση του ανεξάρτητου Μιλάνου και αναφέρεται σε εθνικό ακροατήριο.
Η Λίγκα αρχίζει να διεκδικεί την δικαιότερη κατανομή του προϋπολογισμού μεταξύ βορρά και νότου. Στον πολιτικό του λόγο κεντρική θέση αρχίζει να παίρνει ο πόλεμος κατά των μεταναστών και εναντίον της Ευρώπης.
Οπως έχουμε αναφέρει, η νέα Κυβέρνηση της Ιταλίας, αλλάζει ρότα, έχοντας φιλορωσική στάση. Αυτό δεν το άφησαν απαρατήρητο στη Μόσχα, με αποτέλεσμα το RT να κάνει ειδικά αφιερώματα στο Κίνημα Πέντε Αστέρων και στη Λέγκα.
Δείτε τα βίντεο που πραγματικά αξίζει να τα παρακολουθήσετε:    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου