Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ολλανδία – Τεράστια νίκη

Το κόμμα για την Ελευθερία του Χερτ Βίλντερς κερδίσει τις περισσότερες έδρες στις ολλανδικές εκλογές... Τεράστια νίκη της Ευρωπαϊκής Δεξιάς και στην Ολλανδία!!



  Ο Χερτ Βίλντερς με το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) πέτυχε μια σημαντική νίκη στις ολλανδικές εκλογές και θα είναι η μεγαλύτερη δύναμη στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ολλανδία. Ο Βίλντερς, φαίνεται να εξασφαλίζει 37 έδρες, για να φτάσει όριο των 76 εδρών που απαιτούνται για την πλειοψηφία, θα πρέπει να συνεργαστεί με τα κεντροδεξιά κόμματα της χώρας. Όπως φαίνεται τα κεντροδεξιά κόμματα είναι έτοιμα να συγκυβερνήσουν. Ο Πίτερ Όμτσιχτ, πρόεδρος του NSC δήλωσε ότι είναι «διαθέσιμος να κυβερνήσει». Ίσως λοιπόν αναγκαστούν οι κεντροδεξιοί να στηρίξουν μια πραγματικά δεξιόστροφη κυβέρνηση. 

  Στις πρώτες δηλώσεις του ο ηγέτης του Κόμματος για την Ελευθερία χαιρέτισε την επιτυχία ως «μεγαλοπρεπή νίκη». Δήλωσε ότι είναι πλέον αδύνατο να αγνοηθεί ο Ολλανδικός λαός και κάλεσε τα άλλα κεντροδεξιά κόμματα να ενωθούν για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι αν αρνηθούν να το πράξουν, αυτό θα ήταν «πολύ αντιδημοκρατικό» και ότι οι ψηφοφόροι της Ολλανδίας «δεν θα το δεχτούν αυτό». 

  Το δεξιό NSC πήρε πολύ περισσότερες ψήφους από το κυβερνών VVD, τη συμμαχία Εργατικών-Πράσινων PvdA-GroenLinks και πολλά άλλα κόμματα του κατεστημένου απ' ό,τι αναμενόταν. Οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι φαίνεται ότι προσήλθαν μαζικά για να υποστηρίξουν τον Βίλντερς ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ολλανδίας για την αντιμεταναστευτική πολιτκή που ο ίδιος έχει θέσει ως βασικό ζήτημα στην ατζέντα του. 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 

  Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι πλέον πνέουν «άνεμοι της αλλαγής», σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. «Συγχαρητήρια στον Χέερτ Βίλντερς για τη νίκη του» στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές έγραψε ο Βίκτορ Όρμπαν στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media. Η Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν περιέγραψε τη νίκη του Βίλντερς ως απόδειξη της "αυξανόμενης προσήλωσης στην υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων" και επαίνεσε τους υποστηρικτές του που έδωσαν νέα ελπίδα στην Ευρώπη. "Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι απαιτούν στους δρόμους και στις κάλπες να υπερασπιστούν τα έθνη τους, τα σύνορά τους και τα δικαιώματά τους”, πρόσθεσε ο Σαντιάγο Αμπασκάλ, ηγέτης του δεξιού Vox της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου