Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ο Δρ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απαντά....

    Στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη επιστημονική εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στην αίθουσα της Ε..Η.Μ. από την Κοιν.Σ.Επ. "Εναλλακτικές Αποδράσεις" με θέμα: "Το έπος του 1940 - Φωτοδότης σύγχρονης Ελλάδος". Χορηγός της εκδήλωσης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον φιλόπατρη Δρ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

  Ο Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. "Εναλλακτικές Αποδράσεις"  Γεώργιος Γοργόλης απένειμε τιμητική πλακέτα στον ευπατρίδη πολιτικό Δρ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου. Με το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απάντησε σε ερωτήσεις.


Ο Γιώργος Τσουμάνης από την "Πύλη του Ρωμανού" ήταν εκεί και με το πέρας της εκδήλωσης ο ευπατρίδης πολιτικός απάντησε στις ερωτήσεις του. 
- Το μήνυμα σας προς στους νέους Ηπειρώτες για το έπος του 1940 

- Οι νέοι Ηπειρώτες πρέπει να είναι υπερήφανοι για το έπος του ΄40 διότι οι γονείς τους, οι παππούδες τους ήταν εκείνοι που θυσιάστηκαν με το χαμόγελο στα χείλη στον αγώνα αυτόν για την πατρίδα. Αλλά θα πρέπει να περάσουν κι αυτό το μήνυμα στη νέα γενιά. Πρέπει τα παιδιά μας να εμπνέονται από αυτά τα ιδανικά. Να νιώθουν την αγάπη για την πατρίδα ως το υπέρτατο αγαθό διότι χωρίς την πατρίδα, τι αξία έχει ο άνθρωπος; Να είναι ευσεβείς μπροστά στον Χριστό και στη Παναγία μας, είναι η πνευματική πλευρά της πίστης μας. Βέβαια να σκέφτονται και να κάνουν μια ελληνοχριστιανική οικογένεια. Να παραμείνουν μακριά από αυτές τις αθλιότητες τις οποίες ακούμε. Θέλουν να μας κάνουν χωρίς πατρίδα, χωρίς θρησκεία, χωρίς οικογένεια για να μας αποδυναμώσουν τελείως, για να φέρουν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. 

           -  Τι μήνυμα θα δίνατε στους νέους Έλληνες με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν;

Και τους κάνω μια παράκληση! Κι εγώ κάποτε βρέθηκα σ΄ ένα δίλημμα, να μείνω στην Ελλάδα ή να φύγω στη Γερμανία που μου θέτανε μια αξιόλογη θέση στο τμήμα μεγάλων γεφυρών ή να πάω στην Αμερική στο Princeton University να γίνω Assistant Professor και μετά να γίνω καθηγητής.... Και είπα "ΟΧΙ". Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, παρά τις κακίες για όποιον είναι ικανός στην Ελλάδα, παρά την απογοήτευση από τους πολιτικούς, παρόλα τα οικονομικά προβλήματα να μείνουν στην Ελλάδα και να τα αλλάξουν για το καλό της πατρίδας μας. Αυτό είναι το ιδανικό το οποίο τους προτείνω, μην σηκωθούν και φύγουν για να παράξουν μια ζωή σε μια άλλη χώρα.

- Δύο λόγια για το νέο σας πολιτικό εγχείρημα

- Το εγχείρημα δεν είναι νέο, πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα. Ξεκινάμε πρώτα απ΄ όλα από τον τίτλο ο οποίος είναι "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ". Χρειαζόμαστε πατριώτες στην εποχή μας, χρειάζεται η Ελλάδα πατριώτες, πραγματικούς πατριώτες. Καλούμε όλους τους να έρθουν μαζί μας για να προασπίσουμε την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και πάνω απ΄ όλα για τα παιδιά μας. Το δεύτερο, έχουμε έμβλημα την οικογένεια γιατί είναι ιερός θεσμός, η ελληνική οικογένεια κράτησε τον ελληνισμό. Τι θέλουν τώρα; Θέλουν να διαλύσουν την ελληνική οικογένεια, να μας κάνουν γονέας Α και γονέας Β, να κάνουν τεκνοθεσίες. Μετατρέποντας έτσι τον άνθρωπο από προσωπικότητα σε αριθμό. Να μην πέσουμε σε αυτό το λούκι, να μην επηρεαστούμε. Είμαι υπέρ της τεχνολογίας αλλά την τεχνολογία θα πρέπει εμείς να την χειριζόμαστε κι όχι η τεχνολογία να μας χειρίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου