Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

 Γράφει ο Δρ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στον Δήμαρχο Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κόττορο.



Πριν από χρόνια είχα επισκεφθεί το Αγαθονήσι. Γνώρισα τη φρουρά του νησιού και με συγκίνηση τους επαίνεσα για τις υπηρεσίες τους στην Πατρίδα, στο μικρό αυτό νησάκι που επιβουλεύονται οι Τούρκοι. Συνάντησα τον άξιο Δήμαρχο του νησιού Ευάγγελο Κόττορο που από τότε μέχρι τώρα αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει ένα απομονωμένο νησάκι με 150 κατοίκους.
Αγάπησα το μικρό αυτό νησάκι, γίναμε φίλοι με τον Δήμαρχο και μου έδωσε μια αναμνηστική πλακέτα.
Η συγκοινωνία με Σάμο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο ήταν καθημερινή το καλοκαίρι και 4 φορές την εβδομάδα το χειμώνα και το νησί απέκτησε επισκέπτες και τουρίστες.
Ο φίλος Δήμαρχος είχε σχέδια για την ανάπτυξη του νησιού – ήθελε σταδιακά να αυξηθούν και οι κάτοικοι και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Πριν από λίγες μέρες διάβασα για το γράμμα αγωνίας που έστειλε στον Πρωθυπουργό. Ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές έχει καθυστερήσει – το νησί ουσιαστικά δεν έχει συγκοινωνία παρα μόνον περιστασιακά, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα προβλήματα.
Η μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας του νησιού οδηγείται σε κλείσιμο με αποτέλεσμα να χαθούν 20 – 30 θέσεις εργασίας.
Ο Δήμαρχος μίλησε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη και έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό. Μέχρι στιγμής δεν έγινε τίποτα.
Οι «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» καταγγέλλουν τον Υπουργό Στυλιανίδη για την μεγάλη καθυστέρηση των διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές που έπρεπε κανονικά να είχε γίνει τον …Ιούλιο και καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ – ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ.

ΥΓ: Είναι Εθνική Ανάγκη – Υποχρέωση να ληφθούν μέτρα, ισχυρά κίνητρα ώστε τα σύνορα – χερσαία και μικρά νησιά – να αναπτυχθούν, να κρατήσουν τους κατοίκους.
Οι «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» έχουν εκπονήσει σχέδιο κινήτρων για τις περιοχές των συνόρων και τα μικρά νησιά μας. Είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου