Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Γιατί ενόχλησε το σταυροκόπημα του παίκτη;

 Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός

Πρόεδρος του Δημοκρατικού  Πατριωτικού Κινήματος Νίκη,Γιατί ενόχλησε το σταυροκόπημα του παίκτη;
Με λύπη διαπιστώσαμε την «τιμωρία» που υπέστη ο μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Μαργαρίτης όταν κατά τη διαδικασία του αγώνα έκανε ενστικτωδώς το σταυρό του δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία του σε απόφαση της διαιτητού, η οποία τον χρέωσε με τεχνική ποινή για την αντίδραση του. Ίσως αγνοεί η διαιτητής ότι κάνοντας κάποιος το σταυρό του ομολογεί πίστη στο Χριστό. Τόσες και τόσες απρέπειες συμβαίνουν στα γήπεδα πολλές φορές ατιμωρητί, το σταυροκόπημα του παίκτη την ενόχλησε;
«Σταυρός των πιστών το στήριγμα» λέει ένας ύμνος της Εκκλησίας μας. Πόσοι και πόσοι άνθρωποι ασυναίσθητα, όταν ακούν χαρές και λύπες δεν κάνουν το σταυρό τους, ή για να ευχαριστήσουν για το καλό, ή για να παρακαλέσουν όταν τους βρει το κακό.
«Με το σταυρό στο χέρι» λέει ο λαός μας θυμόσοφα εννοώντας τον τίμιο και καθαρό άνθρωπο. Όπου και να στραφεί το βλέμμα μας σταυρό αντικρίζουμε στην πατρίδα μας.
Ο Σταυρός είναι το ανίκητο όπλο των Χριστιανών γι’ αυτό προτείνουμε οι αθλητές να επιδιώκουν να κάνουν το σταυρό τους για προστασία και ευλογία τους εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου